Ангела, покажи си личицето

Настъпи нов етап в отношенията между общностите в Европа

Исканията на мюсюлманите в Стария континент стават все по-крайни, дори нагли

Както става ясно, канцлерът на Германия Ангела Меркел, която на практика винаги ходи с панталон, изглежда е знаела нещо за бъдещето на поверената й страна. Иначе е трудно да си обясним тази нелюбов към роклите и полите. Скоро май значителна част от немското женско население ще последва нейния пример. За да не обижда с вида си дошлите “на гости” бежанци от близкоизточните и северноафрикански страни. Във всеки случай училищните власти в баварския град Покинг вече поискаха от родителите на немските ученички момиченцата им да престанат да ходят с къси поли и къси панталони. Дори и в най-горещите дни. Причината е проста - техният вид обижда бежанците и другите мигранти и техните деца и може да предизвика агресия от страна на последните.

И това е само началото. Ако по-рано мюсюлманите мигранти се бореха за права за себе си (във Франция с променлив успех върви битката за правото на жените мюсюлманки да ходят на училище с никаб или поне с хиджаб), то сега настъпи качествено нов етап. През последните години в различни европейски страни радикалите от местните ислямски общности изискват представителите на другите вероизповедания и просто от гражданите на страните, които са приели мигрантите, да живеят по техните правила. В Дания например местните власти в едно градче махнаха коледната елха от централния площад по искане на мигрантите ислямисти. Властите в Брюксел (Белгия) също бяха принудени да вземат такова решение. В същата тази Белгия лидерите на мюсюлманите поискаха властите в държавата да забранят на всички, които се намират на територията на страната, да се хранят в светлите часове на деня по време на свещения месец Рамазан. Мюсюлманите в Швейцария настояват да се промени знамето на страната, тъй като кръстът обижда религиозните им чувства. В Лондон пък “ислямската нравствена полиция”, съставена от мигранти, наказва попадналите в “праведните райони” аборигени и туристи за тяхното “неправилно поведение”. И така нататък. С всяка изминала година техният глас става все по-силен, а исканията им все по-нагли и радикални.

Пристигането на новата, гигантска вълна бежанци едноверци само ще засили тези настроения в европейските ислямски общности. На практика това вече се случва пред очите ни. В някои европейски страни полицията вече съветва местните жители да не гледат мигрантите в очите, когато разговарят с тях, за да не ги провокират към... правилно - към агресия. За собствената им безопасност. Мигрантът може да носи у себе си нож, за да “защити своя живот и достойнство от европейските неонацисти”. Всъщност правилото за поведение “не ме гледай в очите” идва в Европа от американските затвори, където по същия начин съветват белите да не гледат негрите в лицето.

Така че освен допълнителната финансова тежест заради бежанците, в най-скоро време на Европа ще й се наложи да решава проблемите на мирното съвместно съществуване на различни цивилизации. И да плаща за последиците от това, че особено стриктно следваше близкоизточната политика на САЩ. Които, както гордо заяви Барак Обама, могат да приемат само до десет хиляди бежанци. А могат всъщност и да не приемат. А да постъпят като Саудитска Арабия. Която кой знае защо не бърза да приема бежанци нито от Сирия, нито от Йемен. Точно обратното, още през 2011 г. саудитците престанаха да издават работни визи на сирийците, а за цялата минала година приеха само 561 бежанци, от които предоставиха убежище само на сто. Саудитците обаче не оставят своите братя едноверци без помощ. Властите в Саудитска Арабия предложиха да построят повече от 200 нови джамии за бежанците. Как къде? В Германия!

Лично аз въобще не бих се учудил, ако след няколко години свинското със зеле бъде забранено в Германия заедно с кренвиршите. Харам (незаслужен, непростен, грях - б.р.)! Или ако се наложи, Октоберфест да бъде преместен в някоя друга държава. Такъв голям харам! А президентът на Франция, когато се среща с госпожа канцлера, я помоли като Петруха от “Бялото слънце на пустинята”: “Ангела, покажи си личицето!”

Както сами разбирате - толерантността иска жертви.

P.S. Интересно, а ще разрешат ли многоженството и за хомосексуалистите?

*Статията е публикувана в руското издание "Комсомольская правда"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения