"Труд" и "24 часа" започват кампания какви книги да четат децата ни (видео)

В Клуба за дебати на медийна група "България холдинг" ще продължат дискусиите на тема . След няколко дни ще започнем кампания какви книги да четат децата ни. Това каза Венелина Гочева, издател на "24 часа" и "Труд", на организираната от двата вестника дискусия "Здрави в училище".

Идеята е до началото на следващата ваканция умни българи, умни деца, умни блогъри да съставят списъка на книгите, които съвременните деца трябва да четат, за да не се налага "отегчителни възрастни хора" каза Венелина Гочева.

Д-р Москов каза на дискусията, че всички трябва да се научим на нов начин на комуникация с децата, за да формираме здравословен начин на живот - има начин посланията да бъдат предадени на модерен, достъпен и чуваем от тях език. "А не да продължава това, което става сега в училищата - отегчени чичковци натякват с напевен тон неща, писани през 1972 г.", обясни здравният министър. 

Инициативата кои книги да четат модерните българчета бе приветствана от Елена Хаджигенова, представител на "БГ мама", която заяви подкрепа. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини