Украински моряци бедстват на кораб без храна и заплати

Рецидивист в домашен отпуск се гаври с пенсионерка

Национал на Нигерия в „Локо“ (Пд)

22-годишен преби до безсъзнание момичето, с което живее

Няма основания за грипна ваканция във Велико Търново

Георги Гатев остава без достъп до секретна информация

Жена изгоря в пожар

Зелените пробутват текст, който блокира втория лифт

33 души са арестувани в Италия по подозрения, че са членове на китайската мафия

Съвети за отлична зимна ваканция в Пампорово Изберете хотел с добра локация, СПА и вкусна храна

Полша: Очакваме по-силно присъствие на американски войски в страната

Ски карти по левче в Боровец и Банско Намалението е за децата по повод деня на снега

Откриха мъртъв български таксиметров шофьор в Англия Йордан Борисов е получавал писма от местните власти, че може да му бъде отнето разрешителното

Прокуратурата внесе протест срещу предсрочното освобождаване на Васил Маникатов

Прокуратурата иска затвор за смърт с един удар

Дончев: Споразумяхме се за няколко мерки за цената на тока за бизнеса

Усилията ни са свързани с повече прозрачност в енергетиката или бизнесът да бъде вкаран там, където се образува цената. Това каза пред журналисти вицепремиерът Томислав Дончев, след проведена среща в Министерски съвет с премиерът Бойко Борисов и представители на работодателите. Дончев уточни, че това не са били мирни преговори, а част от диалога, който поддържат с всички заинтересовани страни. „Има още какво да се направи за цената на ел. енергията за бизнеса. Споразумяхме се за няколко пакета мерки, някои от които са оперативни, някои от тях са свързани със законодателна промяна“, коментира вицепремиерът. „Първият пакет мерки е свързан с усилията за повече прозрачност в енергетиката или бизнесът да бъде вкаран там, където се образува цената, както в КЕВР и представителство в държавната енергетика, не говоря за обществен съвет, а за пряко участие в бордовете. Нека колегите видят какво се случва, ако някъде има свръх разходи или ненужни, нека те да бъдат тези, които ще ни помогнат да го прекратим“, посочи Томислав Дончев.

„Коментирахме и публичен регистър на собствеността на всички производства, които ползват преференциални цени. Беше коментиран и мораториум по отношение на образуване на нови преференции при производството на електроенергия. Коментирано беше, че въпреки взетите мерки преди месеци, в енергетиката все още има много злоупотреби“, каза той.

По думите му, всичко което зависи от изпълнителната власт ще бъде направено.

„Беше коментирано с Делян Добрев да се направи промяна в законодателството, когато има констатирано нарушение по отношение на производител с преференциална цена, да съществува възможност при първото или второто нарушение да му се отнема правото да продава електроенергия на преференциална цена“, посочи Дончев. „Това ще бъде много силна мярка за превенция по отношение на всички нарушения, защото въпреки взетите мерки нарушенията продължават. Фотоволтаици продължават да произвеждат енергия и нощем“, допълни вицепремиерът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.