Сирия: САЩ нарушават нашия суверенитет

Действията на коалицията начело със САЩ срещу "Ислямска държава" на територията на Сирия са в разрез международното право и нарушава суверенитета на страната. Това заяви сирийският външен министър Уалид Муалем, визирайки отказа на САЩ да прекратят полетите на военните си самолети във въздушното пространство на Сирия, въпреки че Русия настоя за това, съобщи БГНЕС.

"Тези, които действително искат да се борят с тероризма в Сирия, трябва да координират действията си с правителството на страната. Ние също воюваме с терористите. Действията на САЩ и съюзниците им от коалицията, чиито самолети навлизат във въздушното пространство на Сирия без съответното разрешение, са в разрез с международното право и нарушават суверенитета на страната", заяви Муалем.

"Турция, Саудитска Арабия и някои западни страни поддържат и финансират въоръжените групировки, действащи в Сирия. Затова подкрепяме идеята на президента на Русия Владимир Путин за създаване на нова коалиция за борба с тероризма. Сирийското ръководство напълно се доверява на Русия и президента Путин. Не вярваме на коалицията начело със САЩ, тъй като нанесените от нея 9000 въздушни удара в Сирия и Ирак са безрезултатни".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят