"Топлофикация - Русе" обяви твърди цени

"Топлофикация - Русе" реагира на непроменените цени на топлинната енергия за битови абонати от Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ с промяна в общите условия за предлаганата услуга и програма "Изряден клиент", съобщиха от дружеството. Топлоенергията се продава по 71,66 лв./Мвтч без ДДС.

С въведените нови цени още на 1 юли т.г. за 1 кубик битова гореща вода потребителите вече плащат по 8 лв. с ДДС, а за 2 кубика - не повече от 12 лв. Три и повече куб.м струват до 15 лв., а над 4 - по 5 лв. за първите 3 кубика и безплатно за всеки следващ. Общата сума за изразходваното количество няма да надвишава 15 лв.

В програмата "Изряден клиент" участват всички битови клиенти, платили просрочени, съдебни и присъдени борчове до последния ден на отчетения месец. Така се поощряват изрядните потребители, обясниха от дружеството.

Въведените тавани за сметките на абонатите ще важат и за парното през зимата. Лимитът за топло е 1,50 лв. на квадратен метър. За апартамент от 60 кв.м със сградната инсталация и общите части в блока няма да се плаща повече от 90 лв. месечно. С облекчените условия "Топлофикация - Русе" иска да привлече още абонати, които да гарантират над 50% по-голямо производство на топлоенергия спрямо м.г. Целта е да се задържат обслужваните близо 18 000 потребители и да се намалят загубите си след променените условия за продажба на ток в Закона за енергетиката.

Снимка авторът

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони