Кандидатът на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев продължава да увеличава спортните зони

Няколко седмици преди официалното откриване на Младежкия център в парк „Отдих и култура“ комплексът е почти изцяло завършен.

Това констатираха при инспекцията на обекта кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив втори мандат инж. Иван Тотев и заместник-кметът с ресор спорт и младежки дейности в общината Петър Зехтински.

„Първият по рода си Младежки център в България е напълно интегриран с максимален брой услуги, които освен социално значение, имат директно отношение към здравето на нашите съграждани“, посочи инж. Иван Тотев.

Той припомни, че Пловдив е една от 6-те български общини, които спечелиха проект за изграждане на младежки център, но по своя инициатива общината реши да надгради проекта с комплекс от спортни съоръжения. Включени са три футболни и две баскетболни игрища, комбинирано игрище за волейбол и тенис на корт, както и 4 тенис-маси.

Най-новаторското решение е изграждането на две съседни площадки за фитнес на открито, разделени за младежи, които се стремят към по-високо спортно майсторство, и за над 50-годишни пловдивчани.

Уредите за по-възрастните са подредени под тента, за да могат спокойно да практикуват спортните си занимания на сянка през лятото.

„Прекрасният резултат ни дава увереност да продължим да изграждаме подобни спортни комплекси, като вторият ще направим още догодина в зоната на Многофункционалната спортна зала „Колодрума“, заяви инж. Тотев.

Целта е през следващия мандат да бъдат изградени поне още 2-3 такива комплекса в различни части на града, които да бъдат притегателно място за пловдивчани да поддържат физическа форма.

При изпълнението на проекта са използвани изключително качествени материали, произведени в Холандия, Белгия и Англия. Всеки момент се очаква доставката на алуминиеви сглобяеми и разглобяеми трибуни с пластмасови седалки за 504 души, които при необходимост могат да бъдат пренесени и монтирани за събития на други места в града.

Проектът за Младежкия център се реализира по Програма BG06 „Деца и младежи в риск”, финансирана по Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014. Безвъзмездната помощ по Норвежката програма е в размер на 2 243 000 лв., а общината съфинансира 1 773 000 лв. в изграждането на спортния комплекс.

Новата триетажна сградата на Центъра включва заседателна и семинарни зали, библиотечен център с интернет клуб, медицински кабинет, стаи за 35 младежи и съблекални. В нея ще се провеждат обучения, ще се създават програми за реинтеграция на отпадащи от училище младежи, ще има клубове по интереси, свободен достъп до интернет и медийно базирани платформи, кръгли маси по проблемите на младежите в риск, гостуване на младежи от други европейски страни. Като първи гости вече са записани 35 младежи от Норвегия, които ще посетят Пловдив през януари.

Инж. Иван Тотев посочи, че съотношението в усвояването на европейски средства през мандата на неговия предшественик и сега е 1:10 в полза на управлението на ГЕРБ.

Той получи искрените поздравления на легендарните пловдивски футболисти Атанас Пашев и Гочо Василев, които му благодариха за развитието на спортната инфраструктура в града с многото изградени и възстановени през мандата спортни площадки по кварталите и най-вече за реализираната със съдействието на правителството на ГЕРБ Многофункционална спортна зала „Колодрума“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини