ДПС за Каракачанов: Бихме участвали в дебат с него, ако се ограмоти за думата „мултикултурализъм”

По повод на поканата на лидера на ВМРО г-н Красимир Каракачанов за дебат по българска история с председателя на ДПС г-н Лютви Местан от партията пуснаха официално изявление до медиите в което се казва:

Бихме участвали в дебата с него, ако той успее да се ограмоти за правоговора и правописа на думата 'мултикултурализъм', която, пак според него, е 'мултикултуризъм'(!?). „Мултикултурализъм е термин, който се отнася до приемането на различни културни групи, явления и характеристики в рамките на общността и нейната демография в рамките на определен регион…“ (вж. Уикипедия), докато мултикултуризъм(!?) е авторство на самия Каракачанов, което е „произвeдено“ от явно по-достъпното му име на вид спорт, който е свързан с демонстрация на мускули, а не на интелект.

Дотогава, докато г-н Каракачанов не усвои правописа и правоговора на мултикултурализъм, достоен негов събеседник е друг негов колега от ПФ – Димитър Байрактаров, в чийто език се срещат изрази като „… дефицит на липса на недостиг…“. Т.е., ако трябва преднамерено да прибегнем до техния език и стил, те все още не са усвоили „фундамента на основите на темелите“ на правописа и правоговора на съвременния български книжовен език.

"24 часа" припомня, че в изказването си по време на откриването на зимната сесия на Народното събрание, говорейки за културните различия в Европа, Каракачанов употреби думата "мултикултуризъм".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини