Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Красимир Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

Бюлетините като тото фишове – мисия невъзможна

Русия обсъжда доживотен имунитет за президенти Предложението е на работна група в Думата

Москва осъдена да плати 50 млрд. долара за ЮКОС Решението на Апелативния съд в Хага не е окончателно

Разкриват кабинет по репродуктивно здраве в Горна Оряховица В него ще консултират едни от най-добрите специалисти във Великотърновска област

Радев прие покана от Путин да участва в отбелязването на Деня на победата в Москва Българският президент разговаря по негова инициатива с руския си колега за цените на природния газ

Само 20% от зеленчука на пазара е български Вносната стока по-евтина от родната

Обвинението внесе протест срещу оневиняването на подсъдим за 757 растения коноп

„Газпром“ сваля цените за България

Българка изчезна на остров Родос

Подхващат гръцки шофьор на ТИР за трафик на мигранти през Дунав мост 2

2500 лв. глоба за нашенец с неваксинирано куче

Дерменджиев на среща с клубовете

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 19 февруари 2020

Убиецът на Вероника иска по-лека присъда

Убиецът на 23-годишната студентка Вероника Здравкова обжалва наказанието от 30 години затвор, което му отреди Окръжният съд във Велико Търново.40-годишният рецидивист бе изправен пред Темида за злодеянието, което извършил на 28 февруари тази година, когато убил зверски студентката в района на жп гарата във Велико Търново. Палачът я нападнал и съсякъл с брадва, за да я ограби. Той умъртвил Вероника със 7 удара с хладното оръжие по главата, а вещите, които задигнал са за 401 лв.

Илиян Здравков застана на подсъдимата скамейка на 15 септември. По негово настояване делото се гледа по съкратената процедура и така се размина с най-тежкото наказание от доживотен затвор без право на замяна. Магистратите уважиха целия размер на поисканата кръвнина от родителите на Вероника в размер на 200 000 лева.

По време на краткия процес, служебният защитник на Здравков- Кирил Станчев пледира за наказание от 20 г лишаване от свобода. След като съдът произнесе присъдата адвокатът обяви, че подзащитният му едва ли ще обжалва решението на първата инстанция. Изненадващо обаче две седмици по-късно Здравков се обадил по телефона на защитника си и заявил, че иска да оспори размерът на присъдата, която била неприемлива за него.

„Оказаното пълно и всестранно съдействие за разкриване на обективната истина не може да се игнорира и отхвърли, защото е изключително смекчаващо вината обстоятелство.При определяне на наказанието следва да се вземе под внимание, че подсъдимият страда от психично разстройство неизключващо вменяемостта му, но обясняващо причините за проявената прекомерна агресия спрямо ограбваната жертва и психичната невъзможност да овладява агресията в такива ситуации.Намирам, че максималното наказание допустимо по закон в случая не е обосновано“, изтъква в жалбата до Апелативния съд адвокат Кирил Станчев.

Почернените близки на Вероника Здравкова са възмутени от дързостта на убиеца да настоява за по-лека присъда. „Този човек е изключително опасен. Като излезе от затвора, отново ще върши кървави злодеяния“, категорични са роднините на мъртвата студентка.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.