Ротари клуб подари концерт-спектакъл на великотърновци

Волен Сидеров: Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен

АПИ: До 20 декември се приемат офертите за ремонта на 47 км от път II-23 Русе – Кубрат

Археолози откриха миниатюрна Теракотена армия

Тереза Мей отхвърли контрапредложенията на своя проект на споразумение за Брекзит

Обвинения за брата и сестрата след убийството във влака край Вакарел

Томислав Дончев: Парламентарна предпоставка за предсрочни избори няма

Весела Лечева, народен представител от „БСП за България“: Тази много закъсняла оставка на Валери Симеонов няма да уталожи напрежението

Млад мъж се обеси пред бащината къща на жена си в Смолян Трупът открили мъже, тръгнали за риба

Окръжният съд в Търново отново гледа дело за укриване на данъци от адвокат и съдебен лекар Първоначално постановената присъда бе отменена от Апелативния съд в старата столица

Валентин Радев: Гражданите не винаги знаят кое е законно и кое не по време на протест, полицията трябва да действа с твърда ръка

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Един човек е загинал при протестите във Франция срещу повишаването на цените на горивата

Андреа и Тита първи приятелки Ще има ли дует между двете изпълнителки

Сестрата на Бойко Борисов: Брат ми беше първият човек, на който се обадих, когато се разболях

Убиецът на Вероника иска по-лека присъда

Убиецът на 23-годишната студентка Вероника Здравкова обжалва наказанието от 30 години затвор, което му отреди Окръжният съд във Велико Търново.40-годишният рецидивист бе изправен пред Темида за злодеянието, което извършил на 28 февруари тази година, когато убил зверски студентката в района на жп гарата във Велико Търново. Палачът я нападнал и съсякъл с брадва, за да я ограби. Той умъртвил Вероника със 7 удара с хладното оръжие по главата, а вещите, които задигнал са за 401 лв.

Илиян Здравков застана на подсъдимата скамейка на 15 септември. По негово настояване делото се гледа по съкратената процедура и така се размина с най-тежкото наказание от доживотен затвор без право на замяна. Магистратите уважиха целия размер на поисканата кръвнина от родителите на Вероника в размер на 200 000 лева.

По време на краткия процес, служебният защитник на Здравков- Кирил Станчев пледира за наказание от 20 г лишаване от свобода. След като съдът произнесе присъдата адвокатът обяви, че подзащитният му едва ли ще обжалва решението на първата инстанция. Изненадващо обаче две седмици по-късно Здравков се обадил по телефона на защитника си и заявил, че иска да оспори размерът на присъдата, която била неприемлива за него.

„Оказаното пълно и всестранно съдействие за разкриване на обективната истина не може да се игнорира и отхвърли, защото е изключително смекчаващо вината обстоятелство.При определяне на наказанието следва да се вземе под внимание, че подсъдимият страда от психично разстройство неизключващо вменяемостта му, но обясняващо причините за проявената прекомерна агресия спрямо ограбваната жертва и психичната невъзможност да овладява агресията в такива ситуации.Намирам, че максималното наказание допустимо по закон в случая не е обосновано“, изтъква в жалбата до Апелативния съд адвокат Кирил Станчев.

Почернените близки на Вероника Здравкова са възмутени от дързостта на убиеца да настоява за по-лека присъда. „Този човек е изключително опасен. Като излезе от затвора, отново ще върши кървави злодеяния“, категорични са роднините на мъртвата студентка.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.