Полски клуб с интерес към Миланов

На 20 юни 2018 да почерпят

Заев заплаши с импийчмънт президента Георге Иванов

СЗО реши: Транссексуалността не е умствено заболяване

Орбан плаши с нова европартия Вземете пример от нас с Австрия, съветва унгарският премиер

Тръмп не спазил обещанието да звънне на Ким в неделя

400 килограма канабис са открити в български камион във Франция

Министър иска да преброи ромите в Италия Хор от критики посрещна инициативата на МВР шефа Матео Салвини

Тръмп: За да се справим с мигрантите, трябва да отнемаме децата им

Шут в задника за най-красивата метеороложка

Русия ще въведе допълнителни вносни мита за стоките от САЩ

Кравата Пенка се връща в стадото си, чака гости от Европарламента

Парагваец се появи на собственото си погребение

Македонският парламент ще приеме договора с Гърция по съкратената процедура

Пуснаха срещу подпис от ареста 25-годишният кмет на Войнягово

Убиецът на Вероника иска по-лека присъда

Убиецът на 23-годишната студентка Вероника Здравкова обжалва наказанието от 30 години затвор, което му отреди Окръжният съд във Велико Търново.40-годишният рецидивист бе изправен пред Темида за злодеянието, което извършил на 28 февруари тази година, когато убил зверски студентката в района на жп гарата във Велико Търново. Палачът я нападнал и съсякъл с брадва, за да я ограби. Той умъртвил Вероника със 7 удара с хладното оръжие по главата, а вещите, които задигнал са за 401 лв.

Илиян Здравков застана на подсъдимата скамейка на 15 септември. По негово настояване делото се гледа по съкратената процедура и така се размина с най-тежкото наказание от доживотен затвор без право на замяна. Магистратите уважиха целия размер на поисканата кръвнина от родителите на Вероника в размер на 200 000 лева.

По време на краткия процес, служебният защитник на Здравков- Кирил Станчев пледира за наказание от 20 г лишаване от свобода. След като съдът произнесе присъдата адвокатът обяви, че подзащитният му едва ли ще обжалва решението на първата инстанция. Изненадващо обаче две седмици по-късно Здравков се обадил по телефона на защитника си и заявил, че иска да оспори размерът на присъдата, която била неприемлива за него.

“Оказаното пълно и всестранно съдействие за разкриване на обективната истина не може да се игнорира и отхвърли, защото е изключително смекчаващо вината обстоятелство.При определяне на наказанието следва да се вземе под внимание, че подсъдимият страда от психично разстройство неизключващо вменяемостта му, но обясняващо причините за проявената прекомерна агресия спрямо ограбваната жертва и психичната невъзможност да овладява агресията в такива ситуации.Намирам, че максималното наказание допустимо по закон в случая не е обосновано”, изтъква в жалбата до Апелативния съд адвокат Кирил Станчев.

Почернените близки на Вероника Здравкова са възмутени от дързостта на убиеца да настоява за по-лека присъда. “Този човек е изключително опасен. Като излезе от затвора, отново ще върши кървави злодеяния”, категорични са роднините на мъртвата студентка.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.