Закъсал ТИР затвори пътя Варна-Добрич

Учени откриха ген, който предизвиква непоносимост към алкохола

Пловдивското земетресение усетено и в Благоевград

Кандидати без образование напират за приемни родители

Кола удари ученик в Шумен

Уютният огън в камината е вреден за здравето

Земетресението край Асеновград – второ по сила в Eвропа

Разкриват 500 работни места в Шуменско

Възрастен мъж би брат си с брадва

Четирима се спасиха от горяща къща в Карнобат

Издирват болен, напуснал дома в Лозево

43-годишен от Германия дойде да си търси интернет булката, на която превел 25 000 евро Булката обещавала да му пристане, но не заминала при него

Служители на СДВР задържаха 34-годишен крадец на велосипед На многократно осъждания за кражби Ц.С. е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Пиян 17-годишен младеж открадна камион

Земетресения със сила над 4 по Рихтер край гръцките острови Закинтос и Крит

Убиецът на Вероника иска по-лека присъда

Убиецът на 23-годишната студентка Вероника Здравкова обжалва наказанието от 30 години затвор, което му отреди Окръжният съд във Велико Търново.40-годишният рецидивист бе изправен пред Темида за злодеянието, което извършил на 28 февруари тази година, когато убил зверски студентката в района на жп гарата във Велико Търново. Палачът я нападнал и съсякъл с брадва, за да я ограби. Той умъртвил Вероника със 7 удара с хладното оръжие по главата, а вещите, които задигнал са за 401 лв.

Илиян Здравков застана на подсъдимата скамейка на 15 септември. По негово настояване делото се гледа по съкратената процедура и така се размина с най-тежкото наказание от доживотен затвор без право на замяна. Магистратите уважиха целия размер на поисканата кръвнина от родителите на Вероника в размер на 200 000 лева.

По време на краткия процес, служебният защитник на Здравков- Кирил Станчев пледира за наказание от 20 г лишаване от свобода. След като съдът произнесе присъдата адвокатът обяви, че подзащитният му едва ли ще обжалва решението на първата инстанция. Изненадващо обаче две седмици по-късно Здравков се обадил по телефона на защитника си и заявил, че иска да оспори размерът на присъдата, която била неприемлива за него.

“Оказаното пълно и всестранно съдействие за разкриване на обективната истина не може да се игнорира и отхвърли, защото е изключително смекчаващо вината обстоятелство.При определяне на наказанието следва да се вземе под внимание, че подсъдимият страда от психично разстройство неизключващо вменяемостта му, но обясняващо причините за проявената прекомерна агресия спрямо ограбваната жертва и психичната невъзможност да овладява агресията в такива ситуации.Намирам, че максималното наказание допустимо по закон в случая не е обосновано”, изтъква в жалбата до Апелативния съд адвокат Кирил Станчев.

Почернените близки на Вероника Здравкова са възмутени от дързостта на убиеца да настоява за по-лека присъда. “Този човек е изключително опасен. Като излезе от затвора, отново ще върши кървави злодеяния”, категорични са роднините на мъртвата студентка.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете