Двама души са под наблюдение във ВМА за наличие на коронавирус

Жена е тежко ранена при катастрофа в София

Учениците от Свищов, завърнали се от Палермо, нямат симптоми на коронавирус

Словакия отхвърли Истанбулската конвенция

Самолет с българи кацна на Летище София от Милано

Първи случай на коронавирус в Латинска Америка

Мачовете и спортът по телевизията днес, сряда, 26 февруари 2020

На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Сирийската армия превзе още един град в Идлиб

Красен Кралев: ФК ЦСКА дължи 960 000 лв., спортните клубове – 210 000 лв.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев направи уточнение по повод задълженията на ЦСКА. В предаването „Лице в лице“ по БТВ в сряда той обяви, че държавата плаща такса смет, данък сгради, тока и водата на „червените“ клубове.

Кралев изнесе точните суми, които дължат ФК ЦСКА и част от „армейските“ клубове по другите видове спорт.

„Футболният клуб, който стопанисва стадиона в „Борисовата градина” и базата в „Панчарево”, дължи около 960 000 лева, само за данък сгради и такса смет. Останалите клубове, с които работим, които са наематели на базите на ЦСКА в местността „Къро” имат задължения в размер на 210 000 лева, от които 70 000 са за ток и вода. Останалите са за наеми, т.е. това са точните цифри“, подчерта Кралев и допълни, че с клубовете, които работят на „Къро” ММС е в напреднала фаза за постигане на споразумение за разсрочване на задълженията им.

„Задълженията им ще бъдат разсрочени в рамките на 3 години, до края на нашия мандат, защото за повече аз не мога да поема отговорност. Имаме споразумения, които са изпратени и предстои да бъдат подписани, особено с волейбола, баскетбола, хандбала, които имат най-големи задължения и клуба по гимнастика, който досега нямаше договор.

Отличниците там са клубовете по бокс, борба и вдигане на тежести, които не дължат никакви пари към министерството, каза министърът. – Действителните дължими суми по договор на ФК ЦСКА са за такса смет и данък сгради. Ток и вода – те си плащат отделно към съответните дружества, които доставят този тип услуги. Докато на базата в „Къро” положението е малко по-различно. Все още не могат да се отделят електромерите, водомерите и сумите идват към нас, ние ги дължим към съответните дружества и при неплащане, съответно ние ги заплащаме. Така че цифрите, които ви казах са абсолютно точни, взети са от нашата администрация, това е към 30 септември т.г.“

Спортният министър беше категоричен, че министерството и премиера Борисов са били през цялото време кооперативни за решаването на проблемите на ЦСКА.

„По времето на управлението на Александър Томов бяхме в изключително напреднала фаза за преструктуриране на договора, който има между футболен клуб ЦСКА и министерството. Знаете условията по договора. Базите на „Българска армия” и „Панчарево” са отдадени безвъзмездно на клуба, срещу ангажимент за инвестиции, който е абсолютно задължителен, защото на този стадион, за да може да се играе футбол, трябва да се извършат сериозни реконструкции.”

„От ФК ЦСКА искаме да видим какви нужди имат, от какво съдействие, както и премиерът каза, готови сме правителството и министерството да свършим всичко необходимо, така че този легендарен клуб да получи съответната помощ, от която има нужда. На всеки му се случва да изпадне в криза, виждаме какъв е общественият интерес към ЦСКА, отчитаме го, знаем, че е изключително важен за много хора, така че ще направим всичко необходимо, за да им се помогне. Стига да знаем много точно какво те искат.”

Министърът разкри, че ситуацията във ФК ЦСКА е много динамична, затова трябва да е в постоянна връзка с ръководството, за да е запознат с техните намерения и да знае какво се случва.

„По време на предишното ръководство с г-н Томов бяхме в много напреднала фаза за разработване на нов договор, който да отговори на техните нужди. Искаха базите да бъдат отдадени за по-голям срок от 25 години. Искам да успокоя всички привърженици, че в момента базите са на ЦСКА. Единственото, което може да се направи е да се увеличи срокът, за който ще бъдат ползвани. Ако имат желание, ще го увеличим. Необходимо е да се изчакат всички процедури, които трябва да се случат с дружествата”, отсече Кралев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.