Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Иван Портних: Амбицията ни е да постигнем мнозинство в общинския съвет и да носим пълна отговорност за Варна

Амбицията ни е да постигнем максимален изборен резултат, за да носим ясна отговорност за бъдещето на Варна, за да реализираме всички проекти, които сме подготвили през последните две години. Така ще гарантираме на Варна устойчив път на развитие. Това обяви кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ за Варна Иван Портних по време на пресконференция, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Портних бе категоричен, че на предстоящите местни избори партията трябва да извоюва мнозинство в общинския съвет. “Само така плаващите и задкулисни мнозинства, които виждаме през последните години, ще спрат да съществуват. Амбицията ни е да убедим нашите съграждани, че на изборите трябва да гласуват, за да бъде прекратена практиката разни професионални общински съветници, които с десетилетия стоят там без ясна политическа идентификация, да продължат да бъдат част от съвета“, каза той.

„Не трябва да се дава шанс на тези остатъци от миналото да продължат да участват в политическия процес! Нека хората дадат шанс на тези, които са способни да развиват Варна напред. На тези , които са способни да носят отговорност, а не колективна безотговорност. Срещу това се борим, но, за да успеем, хората трябва да гласуват”, допълни Иван Портних.

Той заяви, че е разочарован от факта, че до момента не е чул нито една полезна идея за развитието на Варна от страна на опонентите си. „Няма да позволя постиженията на града през последната година и половина да бъдат боксова круша в ръцете на неуспели и провалили се политици! Варна навакса и зае своето достойно място! Хората виждат нашите резултати. Дали сме не само старт, но и истинска перспектива за развитието на града през следващите години”, коментира Портних.

Той допълни, че ще работи за това през следващия мандат промяната на града стигне до всеки блок, вход, дом и варненец. „Убеден съм, че след 4 г., ако ни бъде гласувано доверие, това ще е факт. Основната ни цел е да направим така, че градът да е по-уреден и по-атрактивен за инвеститорите. Това ще доведе до повишаване на доходите на хората и до по-добър живот”, каза Портних.

Важни промени ще бъдат направени и по отношение оптимизиране на работата на администрацията:, например,увеличаване на правомощията на районните кметства – процес, който стартира преди две години, както и създаване на инспекторат, който ще разполага с всички лостове за ефективен контрол. “Такава структура работи ефективно в Столична община,тя ще ни даде възможност да въведем ред в целия град, защото има сфери, в които контролните функции на общината отдавна са забравени”, коментира Портних.

„Включих се в политиката относително скоро. Мотивацията ми бе породена от това, че виждах как Бургас се развива динамично, а Варна изостава. Днес ние доказахме, че морската столица може да се развива с друга скорост. Средствата, които влязоха във Варна по различни линии, надхвърлят многократно привлечените през последните 25 г.! Затова мога да заявя – добър кмет е този, който е оставил нещо след себе си и то е устойчиво във времето – за 3, 5, 10, 15 г., а не този, който оставя погром!”, каза Портних.

Той изрази надеждите си по време на кампанията няма да има купуване на гласове, а ГЕРБ ще води позитивна кампания.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете