Сирийци, живеещи в България: Русия атакува опозицията, а не Ислямска държава

Всеки един сириец, който живее на териториите на опозицията, се страхува за живота си, защото руските самолети не атакуват "Ислямска държава". Това заявиха пред Нова телевизия сирийците Азар Аломар и Мохамед Ал Бармауи, живеещи в България. По думите им ударите на ВВС на Русия са насочени изцяло срещу опозицията, която е срещу лидера на Сирия Башар Асад.

"Руските бомбардировачи стрелят само по територии на опозицията, ако се целеха в "Ислямска държава", нямаше да има загинали деца", разкриха те и добавиха, че във Хомс, където бяха нанесени първите удари, има ток едва по два часа на ден, а в Дамаск - по 4 часа.

"Това е една наказателна акция, която да подпомогне властта на президента Башар Асад. Аз обвинявам повечето български медии. Те тръбят, че руските удари не са срещу "Ислямска държава". Вчера те бомбардираха моя град - Хомс, който беше един от първите, подкрепили революцията. Там е умерената опозиция", поясни Азар Аломар от организация „Свободна Сирия”..

Мохамад Ал Бармауи, представител на сирийската опозиция, поясни, че едно от местата на които са ударили руснаците, е отдалечено на 250 километра от позициите на ИДИЛ.

Аломар изтъкна, че истинските сирийци са умерени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия