Иван Гешев изслушва кметове за „замразени“ сигнали за корупция

Рийз Уидърспуун и дъщеря й са като близначки

203 ученици се включиха в Националния конкурс „Любовта в нас“ Десетокласничка грабна специалната награда на кмета на Варна

“Сън“ : Търсите почивка на най-добра цена? България е най-евтината

Президентът Радев: Ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият Борисов

Вицепремиерът Николова инспектира изграждането на българския павилион на ЕКСПО ДУБАЙ 2020

Българин на финал в Шотландия

Тръмп се пусна с президентската лимузина по писта на НАСКАР (ВИДЕО)

„Избери, за да помогнеш” събра близо 260 хил. лв. в подкрепа на 23 значими каузи

НОИ е издал повече от половин милион ПИК за три години

Елтън Джон изгуби глас, избухна в сълзи и прекрати концерта си (ВИДЕО)

Евакуираха жилищен блок в Златоград заради пожар

Митничари откриха 15 тона нелегално гориво в имот край Бяла Слатина

Хванаха обирджия, пребил жена на улицата

Фандъкова: 1600 души се обгрижват всеки ден от социалния патронаж

Дариха над 200 картини на художествената галерия във Велико Търново

Представителството на Съюза на българските художници /СБХ/ във Велико Търново предостави над 200 творби на местната Художествена галерия „Борис Денев“. Дарението включва 64 живописни платна, 4 рисунки на хартия и 144 графични листа. Творбите във Фонда на СБХ са събирани в периода от 1997 г до днес.

„Сътрудничеството с Община Велико Търново е важен фактор за реализацията на изложби, пленери и проекти, от които се попълва и фонда. Част от живописните платна са от организирания през 2014 г Международен пленер „Пътища“, а останалите картини са онаследени от предишни ръководства, а също и от провеждания през годините традиционен за Велико Търново живописен пленер“, обясниха от СБХ.

Най-голям е броя на графиките, придобити от Фонда благодарение на сътрудничество и договор на Представителството на СБХ в старата столица с Факултета за изобразително изкуство на великотърновския университет. Особена заслуга има Румен Райков, който в продължение на 12 г е отделял по един графичен отпечатък от автори, ползвали базата на факултета.

Другата част от графиките са от последните две издания на пленер „Графика – малък формат“. Така общо 144 графични листа представляват една уникална колекция, проследяваща хронологично развитието на съвременното българско графично изкуство в последното десетилетие.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.