Разкриват 500 работни места в Шуменско

Възрастен мъж би брат си с брадва

Четирима се спасиха от горяща къща в Карнобат

Издирват болен, напуснал дома в Лозево

43-годишен от Германия дойде да си търси интернет булката, на която превел 25 000 евро Булката обещавала да му пристане, но не заминала при него

Служители на СДВР задържаха 34-годишен крадец на велосипед На многократно осъждания за кражби Ц.С. е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Пиян 17-годишен младеж открадна камион

Земетресения със сила над 4 по Рихтер край гръцките острови Закинтос и Крит

Кметът на старата столица и посланикът на Англия обсъдиха АМ Велко Търново-Русе

Дуа Липа и Стормзи взеха по два приза БРИТ

Възрастен мъж е намерен убит в столичния квартал “Люлин” Задържани са дъщеря му и съпругът й

Цвета Караянчева: Дали БСП няма да поискат и диктатура на пролетариата

Днес времето ще бъде облачно, ще има превалявания от дъжд

Депутати пред “Труд”: Конфликт на интереси прозира в скандала с НЗОК

Българин спечелил милиони от Spotify – чрез законна измама

Дариха над 200 картини на художествената галерия във Велико Търново

Представителството на Съюза на българските художници /СБХ/ във Велико Търново предостави над 200 творби на местната Художествена галерия “Борис Денев”. Дарението включва 64 живописни платна, 4 рисунки на хартия и 144 графични листа. Творбите във Фонда на СБХ са събирани в периода от 1997 г до днес.

“Сътрудничеството с Община Велико Търново е важен фактор за реализацията на изложби, пленери и проекти, от които се попълва и фонда. Част от живописните платна са от организирания през 2014 г Международен пленер “Пътища”, а останалите картини са онаследени от предишни ръководства, а също и от провеждания през годините традиционен за Велико Търново живописен пленер”, обясниха от СБХ.

Най-голям е броя на графиките, придобити от Фонда благодарение на сътрудничество и договор на Представителството на СБХ в старата столица с Факултета за изобразително изкуство на великотърновския университет. Особена заслуга има Румен Райков, който в продължение на 12 г е отделял по един графичен отпечатък от автори, ползвали базата на факултета.

Другата част от графиките са от последните две издания на пленер “Графика – малък формат”. Така общо 144 графични листа представляват една уникална колекция, проследяваща хронологично развитието на съвременното българско графично изкуство в последното десетилетие.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете