Евродепутатите от БСП и Миков подкрепиха кандидатката за кмет на Монтана Камелия Трифонова

Председателят на НС на БСП Михаил Миков, евродепутатите от делегацията на българските социалисти в ЕП Илияна Йотова, Георги Пирински, Момчил Неков и председателят на НС на БСП – Монтана и кандидат на левицата за града Камелия Трифонова откриха офис на евродепутатите в Монтана.

Михаил Миков поздрави евродепутатите за тяхното усърдие и за това, че не забравят хората, които са ги подкрепили и неизменно са до тях. „Те са винаги постоянни в защитаването на позициите на България и на БСП в ЕС“, категоричен бе той Той изрази благодарност и към кандидата на БСП за кмет на Монтана Камелия Трифонова. Той подчерта, че Видин има такъв офис от няколко години и той функционира успешно, както и на още много места, с което се оформя една стабилна мержа в страната от тези офиси, които да спомагат комуникацията с българските граждани.

Председателят на делегацията на българските социалисти в ЕП Илияна Йотова благодари на Камелия Трифонова за помоща за създаването на този офис, което е било едно от предизборните обещания, по време на евроизборите. Тя благодари и на Михаил Миков за съдействието. Като основна цел на офиса Йотова посочи осведомяването на хората на Монтана за случващото се в ЕП , както и обратна връзка за нуждата на хората и очакванията им за ЕС. Тя подчерта, че случващото се в Брюксел все още е далече от хората и те имат нужда от повече информация. Йотова подчерта, че това е третият общ офис на евродепутатите от БСП след Бургас и Благоевград.

Евродепутатът от БСП/ПЕС Георги Пирински заяви, че средата в Монтана е благоприятна за офиси от този тип. „Вярвам, че може да сме полезни на хората в Монтана“, категоричен бе Пирински.

Кандидатът на БСП за кмет на тези избори Камелия Трифонова благодари на евродепутатите за това, че са избрали Монтана за своя офис и за подкрепата. „Въпреки, че вече девета година сме членове на ЕС, а нашият регион е от най-изоставащите в социлано-икономическо отношение, има какво да се направи в тази посока. Има много проекти, но ние- като бъдещи участници в местната власт не искаме само да се отчита техният размер, а наистина да водят до полза за хората“, категорична бе тя.

Момчил Неков заяви, че очаква в този офис да се дискутират проблеми по същество, с оглед и на комисиите, в които членуват четиримата евродепутати на БСП. „Благодаря на Камелия за подкрепата. Вярвам, че тя има нужните качества да подобри региона. Пожелавам й успех. Ние сме зад нея и ще и помагаме с каквото можем“, заяви още Неков.
След откриването на офиса, Миков заедно с кандидата за кмет, се срещна с листата на БСП за общински съветници и след това с граждани на Монтана в центъра на града. По време на цялото си посещение той бе придружен от депутата от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Емил Райнов и Катя Николова -председател на ОЖС и член на ИБ на НС на БСП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини