Лучано ди Мартино ще дирижира бенефиса на Александрина Милчева

Специален концерт бенефис подготвят Софийската опера и Държавната опера в Пловдив за именитото мецосопрано и вокален педагог Александрина Милчева. Вече на 80, примата подготвя арии, които ще изпълни на 27 октомври от 19 часа в националния ни оперен театър.

Диригент на юбилейния концерт ще бъде Лучано ди Мартино. Италианският маестро е сред известните имена на съвременната световна оперна сцена, добре познат е и у нас с работата в Стара Загора, Бургас, Пловдив, София. Под негова палка в бенефиса ще участват певците Виолета Радомирска, Камен Чанев, Евгения Ралчева и Алек Аведисян, оркестърът на пловдивската трупа и хорът на Софийската опера.

Преди години френската критика определя Александрина Милчева като “кралския глас на България”. Славата обаче не идва при нея бързо - когато кандидатства за пръв път в Консерваторията, не я приемат заради “липса на гласови данни”. Тя не се отказва, посвещава пет години на упорити занимания по пеене с проф. Георги Златев-Черкин, за да заслужи след това овациите в Миланската скала, Арена ди Верона, Ковънт гардън, Болшой театър...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура