Дневен хороскоп на Алена за неделя, 23.02.2020

На 23 февруари 2020 да почерпят

Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Горанов бойкотира депутатите за БДЖ

Финансовият министър Владислав Горанов бойкотира заседание на транспортната комисия в парламента, въпреки че по същото време се намираше в кулоарите на Народното събрание. Половин час депутатите, транспортният министър Ивайло Московски и служители на финансовото министерство търпеливо чакаха появата на Горанов, който бе поканен за изслушване по програмата за финансово оздравяване и преструктуриране на БДЖ.

Пред журналисти, на метри от залата, в която се бе събрала комисията, Горанов отсече, че не може по време на пленарно заседание да има и събиране на комисия и отказа да присъства на нея.

„За железниците се дават около половин милиард лева на година. Според мен оздравяването им трябва да бъде сериозен процес, въз основа на стратегически документ. Такъв е изготвен, но не във вида, в който може да получи подкрепа от нас. Натрупаните проблеми в железниците са такива, че не може да се решат с магическа пръчка“, каза Горанов пред медиите.

Председателят на транспортната комисия Гроздан Караджов пък заяви, че ще иска съдействие от премиера Бойко Борисов, за да се яви финансовият министър пред народните избраници. А депутатът от БСП Георги Свиленски призова транспортния министър Ивайло Московски да подаде оставка заради недофинансирането на жп сектора. „Белким така до обед да решим проблемите на БДЖ“, каза Свиленски, намеквайки за подадената и оттеглена оставка на командващия ВВС ген. Румен Радев заради недофинансирането на авиацията. В резултат премиерът Борисов обеща пари за изтребители.

Програмата за оздравяване на БДЖ бе подготвена още през март т.г. и получи предварителното одобрение в парламента, но оттогава заседна в Министерския съвет. Неотдавна се разбра, че кабинетът не я одобрява, защото финансовият министър е против. Програмата предвижда три сценария за спасяването на БДЖ, като в най-скъпия държавата трябва да отпусне допълнително 430 млн. лв. за купуване на нови влакове, а в най-евтиния – 210 млн. лв.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.