Сергей Станишев: ДПС е негласен стълб на ГЕРБ

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев обясни, че общото усещане у българите е, че държавата се намира в блато - нямало посока на развитие, нито перспектива. Тезата бе развита пред младежите-социалисти, които се събраха във Велико Търново на семинар #ЗаМладите днес. Инициативата е и на ПЕС.

"ГЕРБ иска да превърне местните избори в 265 надпревари за инфраструктура, пътища, фонтани и да замете под килима истинските проблеми - безработица, болници и т.н.", обясни Станишев. Той даде да се разбере, че страната е управлявана от коалиция от 4 до 6 партии и нарече ДПС "негласен стълб на ГЕРБ".

Станишев каза, че козът на БСП е истината, а младите е най-добре да използват ирония и сатира в критиките си към управляващите.

"ГЕРБ внушават: "Ние сме стабилността". Каква стабилност?", попита Станишев. И даде примери с объркването на властта около прелитането на руски самолети над небето и неяснотата с "горещата точка" за бежанците.

Станишев каза, че ГЕРБ манипулират и плашат хората. По думите му имало случаи, в които не се давали дърва за огрев, ако не гласуваш за "правилната партия".

"БСП не може да бъде партия на бабите със скайп, които говорят с внуците си в чужбина", обяви Станишев и призова столетницата да е партия на младите.

Шефката на младежкото обединение на БСП Вероника Делибалтова обобщи, че над 800 младежи-социалисти са кандидати за кметове и общински съветници. Сред тях е и Валентин Ламбев, който влиза в битката за Велико Търново. Той поиска столетницата да покаже наличие на нова, млада генерация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини