16 станаха жертвите на наводнения във Франция

Силни бури и наводнения на френската Ривиера станали причина за смъртта най-малко на 16 души, а още трима са в неизвестност, съобщиха местните власти в неделя. През последните два дни над крайбрежния район на югоизточна Франция се изляха два пъти повече дъждове от средното за октомври или 10 процента от годишната норма. Наводненията са повишили нивото на река Браг близо до град Антиб, предаде АФП.

Част от вълните на излязлата от коритото си река, са се ударили в сградата на старчески дом. Някои от жертвите не са успели навреме напуснат дома, други - да излязат от колите си. Нанесени са големи материални щети - около 35 000 домакинства са останали без ток, от тях 14 000 - в Кан.

В град Ница прочутият крайбрежен Английски булевард е изцяло под вода. Някои от колите, които са били паркирани там, са били отнесени от пороите в морето. Вода и отломки от разрушени сгради са затлачили пътищата в града.

Парализирано е железопътното и частично автомобилното движение в района. В Кан някои коли са отнесени в морето. През нощта властите спешно са настанили 120 души, озовали се в беда. Наводнени са къмпинги близо до Антиб.

Президентът Франсоа Оланд и вътрешният министър Бернар Казньов ще посетят в неделя пострадалите райони.

Оланд благодари на спасителните и изрази солидарността на нацията с пострадалите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят