Закъсал ТИР затвори пътя Варна-Добрич

Учени откриха ген, който предизвиква непоносимост към алкохола

Пловдивското земетресение усетено и в Благоевград

Кандидати без образование напират за приемни родители

Кола удари ученик в Шумен

Уютният огън в камината е вреден за здравето

Земетресението край Асеновград – второ по сила в Eвропа

Разкриват 500 работни места в Шуменско

Възрастен мъж би брат си с брадва

Четирима се спасиха от горяща къща в Карнобат

Издирват болен, напуснал дома в Лозево

43-годишен от Германия дойде да си търси интернет булката, на която превел 25 000 евро Булката обещавала да му пристане, но не заминала при него

Служители на СДВР задържаха 34-годишен крадец на велосипед На многократно осъждания за кражби Ц.С. е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Пиян 17-годишен младеж открадна камион

Земетресения със сила над 4 по Рихтер край гръцките острови Закинтос и Крит

Михаил Миков: Трябва да съхраним добрите традиции на българската просвета

Лидерът на БСП изпрати поздравителен адрес до СБУ по случай 5 октомври

В поздравителен адрес до Синдиката на българските учители председателят на БСП Михаил Миков пожела много успехи на членовете му в отстояването на правата на българските учители. Той подчертава, че това е най-голямата и авторитетна учителска организация у нас и ключов член на Конфедерацията на независимите синдикати в България. „Затова големи са и очакванията към резултатите от работата на СБУ. Уверен съм, че те могат да бъдат удовлетворени със съвместни усилия с БСП във всички направления, в които имаме сходни виждания – за по-достойно заплащане на учителския труд и по-добри условия в българските училища, за по-адекватна рамка на образователната система, която да съхрани добрите традиции на българската просвета и да подобри качеството на българското образование”, пише още лидерът на социалистите.

Миков изразява надежда, че ще може да се разчита на подкрепата на синдиката за едно по-добро бъдеще, както за българското училище и учениците, така и за българските учители. „За целта е необходимо да се противопоставим на политики, които ще свият и без това недостигащия ресурс за държавните и общински училища, ще влошат условията за работа в тях и ще понижат качеството на общественото образование. Нека бъдем заедно в усилията за подобряване положението и връщане самочувствието на българския учител!”, призова Михаил Миков.

Пълният текст на поздравителния адрес:

Уважаема госпожо Такева,

От името на Националния съвет на БСП и от мое име Ви поздравявам за Международния ден на учителя. Пожелавам много успехи на Вас и Вашите колеги в отстояването на правата на българските учители. Те имат нужда от вашата подкрепа, от вашата солидарност.

Не мога да не отбележа важната обществена роля на ръководената от Вас организация. Синдикатът на българските учители е най-голямата и авторитетна учителска организация у нас и ключов член на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ). Затова големи са и очакванията към резултатите от работата на СБУ. Уверен съм, че те могат да бъдат удовлетворени със съвместни усилия с БСП във всички направления, в които имаме сходни виждания – за по-достойно заплащане на учителския труд и по-добри условия в българските училища, за по-адекватна рамка на образователната система, която да съхрани добрите традиции на българската просвета и да подобри качеството на българското образование.

Госпожо Такева, силно се надявам, че ще можем да разчитаме на Вашата подкрепа за едно по-добро бъдеще, както за българското училище и учениците, така и за българските учители. За целта е необходимо да се противопоставим на политики, които ще свият и без това недостигащия ресурс за държавните и общински училища, ще влошат условията за работа в тях и ще понижат качеството на общественото образование. Нека бъдем заедно в усилията за подобряване положението и връщане самочувствието на българския учител!

Честит празник!

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете