Гешев: Олигарсите искат слаба и неработеща прокуратура

Пуснаха шефа на „ТАД Груп“ от ареста срещу 100 000 лв.

Каракачанов: В управляващата коалиция има напрежение, но не е голямо Вицепремиерът недоволен заради забавянето на важни точки от управленската програма

26 са вече жертвите на коронавируса в Иран

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 27 февруари 2020 г.

Гешев: Призивите за конституционни промени с цел отслабване на прокуратурата са в интерес на престъпниците

Кейт Мидълтън замени високите токчета с маратонки

Лекари от бургаска болница оперираха германка Жената страда от синдром на Лериш

Изкупиха термометрите в Търново заради коронавируса Търновци масово отменят пътувания зад граница

Папа Франциск отмени литургия заради „лека болест“

Дейвид Бекъм: Виктория ми даде номера си след няколко питиета

Три случая на коронавирус в Гърция

Мерят температурата на събития в София с термокамери

Иззеха нерегистрирана колекция от 970 монети

Шумен получава 3 млн. лв. за стадион от правителството

Михаил Миков: Трябва да съхраним добрите традиции на българската просвета

Лидерът на БСП изпрати поздравителен адрес до СБУ по случай 5 октомври

В поздравителен адрес до Синдиката на българските учители председателят на БСП Михаил Миков пожела много успехи на членовете му в отстояването на правата на българските учители. Той подчертава, че това е най-голямата и авторитетна учителска организация у нас и ключов член на Конфедерацията на независимите синдикати в България. „Затова големи са и очакванията към резултатите от работата на СБУ. Уверен съм, че те могат да бъдат удовлетворени със съвместни усилия с БСП във всички направления, в които имаме сходни виждания – за по-достойно заплащане на учителския труд и по-добри условия в българските училища, за по-адекватна рамка на образователната система, която да съхрани добрите традиции на българската просвета и да подобри качеството на българското образование”, пише още лидерът на социалистите.

Миков изразява надежда, че ще може да се разчита на подкрепата на синдиката за едно по-добро бъдеще, както за българското училище и учениците, така и за българските учители. „За целта е необходимо да се противопоставим на политики, които ще свият и без това недостигащия ресурс за държавните и общински училища, ще влошат условията за работа в тях и ще понижат качеството на общественото образование. Нека бъдем заедно в усилията за подобряване положението и връщане самочувствието на българския учител!”, призова Михаил Миков.

Пълният текст на поздравителния адрес:

Уважаема госпожо Такева,

От името на Националния съвет на БСП и от мое име Ви поздравявам за Международния ден на учителя. Пожелавам много успехи на Вас и Вашите колеги в отстояването на правата на българските учители. Те имат нужда от вашата подкрепа, от вашата солидарност.

Не мога да не отбележа важната обществена роля на ръководената от Вас организация. Синдикатът на българските учители е най-голямата и авторитетна учителска организация у нас и ключов член на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ). Затова големи са и очакванията към резултатите от работата на СБУ. Уверен съм, че те могат да бъдат удовлетворени със съвместни усилия с БСП във всички направления, в които имаме сходни виждания – за по-достойно заплащане на учителския труд и по-добри условия в българските училища, за по-адекватна рамка на образователната система, която да съхрани добрите традиции на българската просвета и да подобри качеството на българското образование.

Госпожо Такева, силно се надявам, че ще можем да разчитаме на Вашата подкрепа за едно по-добро бъдеще, както за българското училище и учениците, така и за българските учители. За целта е необходимо да се противопоставим на политики, които ще свият и без това недостигащия ресурс за държавните и общински училища, ще влошат условията за работа в тях и ще понижат качеството на общественото образование. Нека бъдем заедно в усилията за подобряване положението и връщане самочувствието на българския учител!

Честит празник!

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.