Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Застреляха криминално проявен мъж в София

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

Разследват незаконен ремонт на джамия, паметник на културата

Окръжна прокуратура в Разград образува досъдебно производство за незаконен ремонт в паметника на културата джамията „Макбул Ибрахим паша“.

Производството е срещу неизвестен извършител за организиране и ръководене на противозаконна дейност в защитена територия за опазване на културното наследство. Това съобщиха от Апелативна прокуратура (АП) във Варна.

В началото на август е получен сигнал от общината в Разград, че в джамията се прави ремонт от неизвестни лица, които не са съгласували действията си. Проверка на общината установи, че строителни работници, без разрешение и необходимата документация, ремонтират отвътре сградата, която е паметник на културата. В момента на проверката работниците полагали циментова замазка на пода и е било изградено частично скеле, припомниха от АП във Варна. Работниците в обекта тогава обяснили, че са наети от лице от Дулово.

Деянието е извършено в нарушение на Закона за културното наследство и се наказва с лишаване от свобода до 5 год. и глоба от 2000 до 10 000 лв., уточняват от прокуратурата.

„Макбул Ибрахим паша“ е третата по големина джамия на Балканския полуостров. Религиозният храм е включен в каталога на ЮНЕСКО.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.