Универсалният базов доход е осъществим

Великобритания може да остане под карантина в продължение на половин година

Американски учен: До 200 000 души ще загинат от коронавируса в САЩ

Норман Рийдс иска да има сексуална връзка Досега персонажът му в „Живите мъртви” нямаше никакъв личен живот

Недостигът на храни вдига цените

756 души са починали в Италия за последното денонощие

Кои лекарства действат срещу COVID-19 СЗО стартира пробно тестване на 4 потенциални лечения на коронавируса

92 акта заради разходки са съставени в Пловдив само за ден

Учителите изтощени от онлайн образованието 12-часов работен ден имат повечето преподаватели

Фризьорки режат платове за маски От 2 до 10 лева струват самоделни изделия, слагат им и активен въглен

COVID-19 намали жертвите на пътя

Финансовият министър на германската провинция Хесен се е самоубил заради коронавируса

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 30 март 2020

Онлайн изложба събира творби на Фрида Кало

ЧСИ-тата дариха 52 300 лева на „Александровска“

Александър Томов: Към 31 декември 2014 г. не е имало финансова несъстоятелност на ЦСКА

Бившият шеф на ЦСКА Александър Томов пусна във фейсбук своята истина за фалита на „червените“

Във връзка с публикации на печата, които засягат финансовото състояние на ПФК ЦСКА АД в последните години, искам да информирам българските медии за следното:

1. Към 31.12.2014 г. не е имало финансова несъстоятелност на ЦСКА. Доказателство за това е, че на 22.12.2014 г. с решение на Софийски градски съд, дружеството е било в пълна финансова състоятелност към 30.07.2014 г. В периода между 30.07.2014г. и 31.12.2014 г. в ЦСКА не са настъпили отрицателни никакви финансови резултати, а тъкмо напротив – продължило е изплащането на стари дългове, изплатени са всички заплати на футболисти, треньори и т.н.

2. За мен няма никакво съмнение, че през април-май 2015 г. отборът е бил умишлено фалиран чрез неплащане на остатъчната сума от около 800 000 лв., което не е представлявало финансова трудност за тогавашните мажоритарни собственици. Тези лица публично обещаха да направят това плащане, което гарантираше оставането на ЦСКА в „А” група, но по някаква причина целенасочено не направиха това.

3. Ако някой си е направил счетоводна игра, за да заблуди съда, в края на март и началото на април 2015 г. с цел да обоснове предстоящия фалит, то тази хипотеза трябва да се провери. Очевидно по този начин е било заблудено вещото лице и съда, но във всички случаи не става дума за последователна и вярна информация. Няма как един и същи съд, едно и също вещо лице да дадат коренно различна присъда през 6 месеца без да са настъпили финансови промени в дружеството.

4. През 2013 г. ЦСКА беше доведен до абсолютен банкрут. През 2013 – 2014г. ние изплатихме над 7 млн. лв. стари задължения, от които 5 млн. лв през 2014г., което позволи на клуба да получи лицензи за участие в българските и европейски турнири и да бъде най-добрият български отбор за същия времеви период. През 2014г. ЦСКА е имал общо положителен финансов баланс, а общата сума на разхода.

5. През първото тримесечие на 2015 г. клубът е имал съществени проходи и разходи, което опровергава тезата за фалит в края на 2014 г. Изключвам изпълнителното ръководство на ЦСКА да е заблуждавало акционерите, надзорниците, в частност и мен, и по този начин да е нарушило закона.

6. Срещу ЦСКА беше извършено силово посегателство през периода февруари-април 2015г. Бях „помолен учтиво” да напусна, беше изгонен треньора Младенов. Сега се прави опит гробокопачите да бъдат изчистени от глупостите, които направиха. Няма да мине. ЦСКА ще се възкреси въпреки всички змии. Таралежите на „Армията“ са много повече и много по-силни.

Всички счетоводни данни, които могат да убедят медиите и обществеността в гореказаното, са публикувани в публичните регистри.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.