Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Ноемврийски симпозиум за репродуктивна медицина, проследяване на бременност и раждане

На 6 и 7 ноември Институт по репродуктивно здраве и Медицински комплекс „Д-р Щерев“ организират за 9-ти път атрактивен научен форум с международно участие

За девета поредна година Медицински комплекс „Д-р Щерев” и Институт по репродуктивно здраве организират научен симпозиум по репродуктивна медицина с международно участие. Темата на IX-тия Софийски симпозиум е „Асистирани репродуктивни технологии, бременност и раждане.” Събитието ще се проведе на 6 и 7 ноември в София Хотел Балкан (бивш Шератон) в столицата. Специалистите, желаещи да вземат участие на форума могат да се регистрират онлайн като попълнят електронна форма за участие на www.reproduktivnozdrave.org.
Целта на тазгодишния научен форум е да обхване три медицински направления, свързани в появата на новия живот и въпросите, разглеждащи:

– зачеването чрез приложение на възможностите на съвременната репродуктивна медицина;

– надлежното проследяване на бременността и новите постижения в пренаталната и феталната медицина;

– раждането от акушерска и от неонатологична гледна точка с обсъждане на съвременните тенденции.

В рамките на три модула в двата дни на симпозиума ще бъдат разгледани интересни научни презентации, представени от водещи репродуктивни специалисти, акушер-гинеколози, специалисти по фетална медицина и неонатолози от България и чужбина. Амбицията на екипа, организиращ IX-тия Софийски симпозиум, е да проведе широк научен форум с участие налекари от изброените сфери от цялата страна. На симпозиума ще бъдат използвани възможностите на съвременната телемедицина с представяне на демонстрационни високоспециализирани ултразвукови прегледи и оперативни интервенции с видеовръзка на живо от кабинетите по фетална медицина и операционните на Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

Тазгодишният симпозиум фокусира вниманието на специалистите чрез презентации, разглеждащи важни аспекти по целия път от зачеването при проблемно забременяване, през проследяването на бременността с най-новите тенденции в европейския модел на майчино-фетална медицина, до раждането на живо и здраво дете от жива и здрава майка. Сред българските лектори на научния форум ще бъдат бележити имена в областта на акушерството и гинекологията като проф. Ангел Найденов, доц. Атанас Щерев, доц. Иван Костов, в областта на репродуктивната медицина и генетика като д-р Таня Тимева, доц. Иванка Димова, в областта на пренаталната и феталната медицина като доц. Валентина Мазнейкова, д-р Петя Чавеева, д-р Виолета Стратиева, д-р Мария Янкова, д-р Вангелия Атанасова, д-р Ибрям, в областта на неонатологията и педиатрията като д-р Мария Калайджиева и други. В програмата ще вземат участие и чуждестранни лектори като проф. Франк Брукман, проф. Рой Хомбург, проф. Фулко ван дерВеен, проф. Силадития Батахараяи други презентатори от водещи европейски и световни клиники и научноизследователски институти.

Някои от темите, които ще бъдат разгледани на IX-тия Софийски симпозиум по репродуктивна медицина в сесията „Асистирани репродуктивни технологии“ са Стратегии при стимулация на пациенти с намален яйчников резерв, Лечение на пациенти с повтарящи се имплантационни неуспехи, Идиопатичен стерилитет, Разразен ембриотрансфер. Във втората сесия „Бременност“ ще бъдат представени теми като Правила за проследяване на бременността (женска консултация), Доплер оценка на феталното състояние по време на бременност, Поведение при многоплодна бременност и протокол на работа при ембриоредукция, Ултразвуков скрининг за оценка на риска от преждевременно раждане, Скринингов модел за прееклампсия, Хемополитична болест на плода при резус-алоимунизация на бременна, Генетична консултация по време на бременност. В третия модул „Раждане“ ще бъдат разгледани теми като Стратегии за намаляване на броя на ненужни цезарови сечения, Животозастрашаващи състояния при раждане, Грижи за новороденото в депресивно състояние, Най-чести фетални сърдечни малформации, изискващи постнатална оперативна намеса и др.

Богата научна програма на симпозиум ще бъде съпроводена с изложение на продуктите и апаратурата на водещи компании от сферата на фармацията, медицинското оборудване, специализираните консумативи, лечебната козметика, аксесоарите и козметика за бременни и новородени и др.

Пълна информация за програмата на IX-тия Софийски симпозиум по репродуктивна медицина, за лекторите в научната програма, за таксите за правоучастие и начините на заплащане можете да получите от интернет страниците на Медицински комплекс „Д-р Щерев” (www.shterevhospital.com) и на Института по репродуктивно здраве (www.reproduktivnozdrave.org)

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете