Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Красимир Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

Бюлетините като тото фишове – мисия невъзможна

Русия обсъжда доживотен имунитет за президенти Предложението е на работна група в Думата

Москва осъдена да плати 50 млрд. долара за ЮКОС Решението на Апелативния съд в Хага не е окончателно

Разкриват кабинет по репродуктивно здраве в Горна Оряховица В него ще консултират едни от най-добрите специалисти във Великотърновска област

Радев прие покана от Путин да участва в отбелязването на Деня на победата в Москва Българският президент разговаря по негова инициатива с руския си колега за цените на природния газ

Само 20% от зеленчука на пазара е български Вносната стока по-евтина от родната

Обвинението внесе протест срещу оневиняването на подсъдим за 757 растения коноп

„Газпром“ сваля цените за България

Българка изчезна на остров Родос

Подхващат гръцки шофьор на ТИР за трафик на мигранти през Дунав мост 2

2500 лв. глоба за нашенец с неваксинирано куче

Дерменджиев на среща с клубовете

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 19 февруари 2020

След остри спорове – парламентът няма да преразгледа санкциите на ЕС срещу Русия

Депутатите отхвърлиха внесения от председателя на ПГ на „БСП лява България“ Михаил Миков Проект за решение за необходимостта от преразглеждане на политиката на санкции на ЕС във връзка с конфликта в Украйна.

Народните представители гласуваха с 52 гласа „за“, 47 „против“ и 31 „въздържали се“.

Основните искания на БСП са три – българският парламент да се обяви против разширяването на санкциите от страна на ЕС по отношение на Русия, както и срещу налагането на санкции от страна на Русия срещу страните-членки на ЕС.

МС да изготви план за поетапна отмяна на санкциите, наложени от ЕС срещу Русия, който да бъде представен и одобрен на Съвета по Външни работи на ЕС. На трето място, БСП настоява народните представители незабавно да отменят и забраната за пътуване в ЕС на депутати от Думата и от Съвета на федерацията на Русия. Целта на предложението е да се улесни междупарламентарния диалог между ЕС и Русия.

По време на дебатите възникна спор между АТАКА и БСП, като председателят на ПГ на АТАКА Волен Сидеров заяви, че всичко, което е свързано с отмяна на санкциите към Русия, го подкрепя. „Аз гласувах „против“ правителството на Пламен Орешарски. Вашият министър-председател подкрепяше санкциите срещу Русия. Когато говорите за санкции, г-н Миков, трябва да се обърнете към Кристиан Вигенин, който беше министър и отхвърли искането ни да признаем референдума в Крим. Не може, когато сте на власт да водите антируска политика, антиНАТО-вска“, категоричен бе Волен Сидеров.

Изказването на Сидеров бе репликирано от трима народни представители от БСП Георги Божинов, Таско Ерменков и Михаил Миков. Божинов заяви, че ако някой си помисли, че позицията на Сидеров е продиктувана от ревността, че друг поставя този злободневен въпрос, ще сгреши. „Човек може да възкликне каква риторика и кротки политически изводи демонстрира Волен Сидеров. БСП никога не е давала гласове за чужда политическа кауза“, подчерта Божинов.

Таско Ерменков допълни, че се разглежда проект за решение на НС, а не се мерят мускули. „Не е интересно на българския народ кой, кога и какво е предложил. Всеки е допускал грешки и не искам цитирам вашите, г-н Сидеров“, подчерта Ерменков.
Михаил Миков с обърна към Волен Сидеров с думите: „Вие обслужвате тези, които не искат да се проведе истинската дискусия за Русия.

Тях обслужвате с красивата си русофилия и приповдигнатия си тон. Вчера внесохте военнолюбско предложение българските граждани да се включат с двата си самолета и дървените си пушки в Сирия. Колкото и тонът да е приповдигнат и ризата да се скъсана, става обикновен фарс“.

В отговор Волен Сидеров заяви: „Цели три титани на политическата мисъл излязоха и показаха, че не могат да кажат нищо по същество. Защо цяла година пречихте да се придвижи въпросът за санкциите към Русия? За всички е ясно, че не искахте тази отмяна на санкциите. Можехте да го направите, когато имахте мнозинство. Ще го подкрепим, но това не пречи да кажем истината. Истината преди всичко“.

Независимият депутат Велизар Енчев подчерта, че главният виновник за това състояние е министър-председателят Бойко Борисов. „Подкрепям предложението на БСП и ще гласувам за него. България има васално правителство, но това не е новина. Това е поредното такова, което изпълнява нарежданията на Вашингтон и Брюксел“, каза още Велизар Енчев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.