Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Обирджия заплашва в магазин: “Парите, или ще ви заколя” Заподозреният е заловен, плячката му е само 270 лв.

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Показват инкриминираните през соца издания на Райко Алексиев

Задържани са трима за грабежи в Пазарджик и Пловдив

Немската окупация на Франция пристига в българския ефир

Генномодифицираната царевица е полезна

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Велико Търново – Русе Затруднено е движението при село Самоводене

Започна сезонът на санирането (СНИМКИ)

Комшия облече нощницата на съседа и легна в леглото му

Освободиха майката на близнаците, баба им поискала да ги гледа

Деветнайсет деца пострадаха при катастрофа с училищен автобус в Германия

Бойко Борисов: Предоставихме на Саудитска Арабия предложения за инвестиционни проекти (СНИМКИ) Премиерът се срещна с министъра на външните работи на Кралството Адел Бин Ахмед Ал-Джубейр

Заработи първият паркинг автомат във Велико Търново Стоманените устройства черпят енергия от светлината и са на пет езика

Осъдиха църковен настоятел, присвоил близо 1000 лв. Парите били от рента на църковни земи

Започна операция в Средиземно море срещу трафикантите на бежанци

Европейският съюз стартира нова операция – “София”, с която да пресече нелегалния трафик на бежанци в Южното Средиземноморие. Военни кораби ще могат да спират, претърсват, конфискуват и отклоняват кораби при съмнение за трафик на хора, предаде BBC.

Първата фаза на операцията започна през юни, като събираше информация за корабите на контрабандистите и се изготвяха модели на трафика от Либия към Италия и Малта.

Все още няма прогнози как операцията ще се отрази реално на броя на пристигащите имигранти в ЕС. Целта на ЕС е в крайна сметка операцията да функционира в рамките на териториалните води на Либия, но това ще бъде възможно само с одобрението на Съвета за сигурност на ООН или самата Либия.

Усилията да се спре трафика през Средиземно море ще се провалят, ако съюзът не вземе мерки и срещу престъпните групи, които действат на континента, предупреди експерт по миграцията.

“Трафикът на хора сега е втората най-доходоносна престъпна търговия след контрабандата на оръжие”, заяви Юджинио Амбрози от Международната организация по миграция (МОМ) по време на конференция в Лондон.

Много имигранти плащат на трафикантите повече от 1 000 долара на човек, за да достигнат гръцките острови от Турция, като често използват нестабилни гумени лодки.

Кризата се бежанците се очаква да бъде един от въпросите, повдигнати по време на съвместното обръщение към Европейския парламент в Страсбург в сряда на германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете