Заловиха 20 бежанци в бус насред Монтана, объркали пътя

Служители на МВР заловиха на кръстовище в близост до центъра на Монтана бус с 20 чужди граждани в него. Най-вероятно бежанците, част от които са били без документи, са пътували към западната граница, но по грешка са влезли в областния град, казаха от полицията.

Във вторник около половин час след полунощ охранителни полицаи от Районното управление в Монтана забелязали бял бус "Фиат Дукато" със софийска регистрация, който маневрирал на кръстовището на булевардите "Парта" и "Арнолди".

Униформените извършили проверка на автомобила и открили в него 20 чужденци, 11 от които са били без документи. Сред групата имало и момче на 6 години. 9 от мъжете показали документи за иракско гражданство и удостовериня от Агенцията за бежанците. Хората без документи са били транспортирани до дом за временно настаняване на чужденци в столицата.

Шофьорът на буса Асен Ю./33 г./ от село Петърница, Плевенско е задържан за 24 часа и срещу него е образувано досъдебно производство за подпомагане на чужденци незаконно да пребивават или преминават през страната. За престъплението законът предвижда до 5 години затвор и глоба от 3000 до 10 000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини