Агенция АФИС: ГЕРБ събира подкрепата на 26% от населението, БСП – 22,4%

Димитър Маргаритов, КЗП: Социалните мрежи трябва да спазват правилата за защита на потребителите при търговията онлайн

Главният прокурор Сотир Цацаров заминава за Великобритания  

Музей „Етър” в Габрово показва уникални гравирани медни съдове

Арх. Борислав Игнатов: Електронизацията на разрешителните за строеж ще улесни гражданите и общините

Турските власти разпоредиха арест на 170 военни заради преврата

Комисия възпитава с безплатно кино в Шумен Зрителите ще разговарят с Ники Илиев и Орлин Павлов

Каракачанов отговори на Радев: Модернизацията на армията не е прекратена

Боряна Калейн: Не съм тръгвала с идеята за медали

Цветан Цветанов: Президентът изглежда притеснен

Трус с магнитуд 4,3 по Рихтер е регистриран на гръцкия остров Алонисос

ООН призова за борба срещу „Ислямска държава“ в Ирак

Производителят на китарите “Гибсън” е пред фалит

Германски военни в Източна Европа се оплакват от липса на зимно облекло

Мадуро поиска диалог с Тръмп

Калоян Паргов: Столична община не изпълнява законите приети от Парламента

Кандидатът за кмет на БСП Лява България Михаил Мирчев, водачът на листата за общински съветници Калоян Паргов, кандидатът за кмет на район Възраждане Иван Таков, кандидатът за кмет на район Оборище Иван Ченчев и кандидати за общински съветници се срещнаха с представители от таксиметровия бранш и обсъдиха основните им проблеми.

„Това не е предизборна среща, ние правим периодично срещи с представители на таксиметровия бранш. Основният проблемът е, че управляващите обещават, но след това тне не изпълняват. В 42-то Народно събрание, когато имахме мнозинство променихме закона, така, че бяха изпълнени исканията на таксиметровите шофьори. Например, реши се регистрацията на такситата да не е година за година, а за три години, тъй като това е излишна бюрокрация и загуба на време, но това не се изпълнява от Столична община. Иска се ежегодно подновяване на лицензите, за да се събират дъполнителни приходи от такси В закона е залегнало и въвеждането на минимална цена за превоз, но това също не беше изпълнено в София. Оказва се, че Столична община не изпълнява законите, приети в Парламента, там смятат, че са над закона. Общината не регулира адекватно и броя на такситата, който многократно надвишава регистрираните. Ние, от БСП Лява България настояваме такситата официално да бъдат включени в транспортната схема на София.“, това заяви водачът на листата за общински съветници на БСП Лява България Калоян Паргов.

Професор Михаил Мирчев също коменитра проблемите на таксиметровия бранш: „Тези хора по цял ден се сблъскват с неуредиците в София – лоша инфраструктура, липса на стоянки, забрана да използват бус лентата, въпреки че са обществен транспорт. Те имат много разумни предложения, но няма кой да ги чуе. Когато бъда избран за кмет, Столична община ще се вслуша в исканията и работата им ще стане много по-удобна.“

На въпроса как той, като кмет би се справил с незаконните таксита в София, професор Мирчев отговори: „Трябва да има контрол. Аз вече поставих въпроса със сигурността в София и след като полицията, ДАИ, не се справя с незаконните таксита, аз искам да се развие една много мощна структура на общинска полиция в София, която също съдейства за решаването на проблема. Ако трите институции – полицията, ДАИ и общинска полиция работят заедно, борбата с незаконните таксита би била много по-успешна.“

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.