Проф. Тодор Кантарджиев: Ситуацията с коронавируса не е толкова страшна, но никой не слуша

Премиерът е разговарял с Кириакос Мицотакис за ситуацията с мигрантите

Българи дариха 178 000 евро за бебето Анди Чернодробната трансплантация ще е в Германия, някой от родителите ще е донор

Младен Маринов: Предприемаме всички мерки за засилена охрана на границата

Борисов към Шарл Мишел: Безопасността на външните граници има пряко отношение към общата сигурност на ЕС

Борисов и фон дер Лайен обсъдиха проблема с мигрантите в Турция

Първите тестове за коронавирус в отбора на „Лудогорец“ са отрицателни

Турция пусна бежанците (обзор) Премиерът Борисов прати армия и жандармерия по границата

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ангела Меркел разкритикува нападението срещу турски войници в Сирия

Турция е поискала от Русия незабавно да спре огъня в Идлиб

ВМА: Всички проби, изследвани за коронавирус днес, са отрицателни

В Ямбол договориха участъците, за които няма да се искат винетки

130 млн. лв. за битката с коронавируса (обзор) Премиерът призова фирми да пренастроят машините си и да произвеждат маски

Мицотакис: Няма да толерираме незаконно влизане на мигранти в Гърция

Д-р Ненков: Болници злоупотребяват, Москов търси вариант да прекрати тези практики

Министър Москов търси вариант, в който да се прекратят злоупотребите с обществени средства в болничните заведения. Има болници, които практикуват нечестни тактики, за да изкарват пари, т.е. хоспитализират пациенти, които не влизат в болницата, хоспитализират условно да го наречем здрави пациенти. Сегашната рамка, в която министър Москов може да се разпростре, е най-много да бъдат глобени тези болници. Това заяви доктор Мирослав Ненков пред bTV.

Няма вариант министър Москов да лиши една такава измамна болница от договор с Касата за три месеца. Няма много варианти за действие. Ще е скъпо, но пръстовия отпечатък ще е един от начините да се докаже, че пациентът е бил в болницата.

Има логика в предложението на министерството да има такава група от болести, които са социалнозначими, които засягат големи групи от хора – те да се покриват 100% и друга група от болести, които не засягат толкова много хора и хората да имат някокво самоучастие във втората група. Разделянето на тези две групи болести ще бъде много трудно и ще срещне съпротива задължително, допълни д-р Ненков.
„Има социалнозначими побелсит като например артериалната хипертония, от която страдат много хора. Крайната стъпка на артериалната хипертония е инфаркт и инсулт, тоест – тежко увреждащо заболяване за пациента и за семейството му. На тези пациенти Здравната каса отпуска около 5 лв. месечно приблизително. Има социалнонезначими болести, които са много тежки и инвалидизиращи, за които Касата плаща 60 000 лв- месечно, без пациентът, след като е получил помощта от тези 60 000 лв. пак да е пълноценен и да работи. Това честно ли е”, пита д-р Ненков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.