Ботев (Пд) подписа с бивш играч на ЦСКА - Грегъри Нелсън

Ботев привлече в редиците си доскорошния футболист на Металург (Донецк) Грегъри Нелсън, съобщиха от пловдивския клуб на своя сайт.

27-годишният холандец подписа договор с клуба до края на настоящия сезон. Нелсън е добре познат в България от престоя си в ЦСКА. С червената фланелка той се подвизава от 2010-та до 2012 година, след което преминава в Металург.

В рамките на последните три сезона Грегъри Нелсън записва 81 мача в украинския елит, в които бележи 6 гола. От лятото на 2015 г. холандското крило е свободен агент. В кариерата си новото попълнение на "канарчетата" е играл още за холандските АЗ Алкмар и Розендал.

"Мениджърът ми каза, че Ботев проявява интерес към мен и аз приех да дойда тук. Познавам Ботев от времето, в което бях в ЦСКА, още оттогава знам, че това е един от големите клубове в България, който освен голяма история има и впечатляваща публика", каза Грегъри Нелсън пред клубния сайт.

"Намирам се в добра кондиция съм, защото поддържах форма с отбора на АЗ Алкмаар, с който преди години дебютирах в професионалния футбол. Водил съм редовни занимания и се надявам да се адаптирам по най-бързия начин", каза още Нелсън.

"Познавам се с Жоел Чибамба. Играли сме навремето един срещу друг. Когато разбрах за интереса на Ботев му се обадих и той ме посъветва да приема предложението.

В момента най-важното за мен е да играя. Надявам се да отбележа доста голове, да правя асистенции и да помогна на Ботев да побеждава и да върви нагоре в класирането", добави още холандецът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ