Мачовете и спортът по телевизията днес, неделя, 23 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 23.02.2020

На 23 февруари 2020 да почерпят

Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

МВР: Десислав Чуколов е нанесъл удар на униформен инспектор

В процеса на осъществяване на полицейската дейности ми беше докладвано, че Десислав Чуколов е нанесъл удар на униформен инспектор. Това заяви на извънреден брифинг в Софийски градски съд старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР, предаде „Фокус“.

„В 22.21 часа лице, представило се като Славов с оставен GSM, подава сигнал на телефон 112, че на „Раковска“ в магазин за алкохол и цигари се продават акцизни стоки без бандерол. Сигналът е получен от дежурна на Първо районно и е разпореден за автопатрул. В 22.28 минути, малко преди патрула да пристигне на място, е получен друг сигнал на телефон 112 от лице, представило се като Румен Асенов, продавач в магазин за алкохол и цигари“, разказа Маринов.

„Той е подал сигнал, че лицето Волен Сидеров с група лица около него възпрепятстват дейността на магазина и правят скандал“, поясни той. Ст. Комисар Маринов уточни, че Румен Асенов повторно е подал сигнал, но патрулът вече е бил на място.

„Патрулът уведомява главната дежурна на СДВР за случая, съобщава й обстановката, която установява на място, след което предприема действа, тъй като е имало словесен скандал, свързан с бутане. Г-н Сидеров е заявил, че се извършва незаконна дейност“, посочи Маринов и поясни, че полицаите са уверили, че ще извършат такава проверка. „При създалата се ситуация е имало много преминаващи граждани. Събрали са се хора, имало е сигнал, че инцидентът ще се изостри“, уточни директорът на СДВР.

Той изтъкна, че лично му е докладвано и е разпоредил да се насочи главния дежурен на столичната дирекция. „В същото време изпратих допълните патрули, за да не допуснат физическа саморазправа. Беше докладвано, че спора продължава и Сидеров и групата лица като него, отказват да допускат хора в и извън магазина. От главния дежурен научих, че се събират и още хора. В пиковия момент на развитие на събитието концентрирахме по-голям брой полицейски служители. В процеса на осъществяване на полицейската дейности ми беше докладвано, че Десислав Чуколов е нанесъл удар на униформен“, разясни Младен Маринов. Той подчерта, че се събират съответните доказателства, уведомено е и професионалното ръководство.

„Установихме свидетели, които освен полицейски служители, участвали, и допълнителни цивилни лица. Всички действия продължиха към три часа“, допълни Маринов.

„Има заявен ударен колега от МВР. Експертизата е добавена към досъдебното производство. Предстои да се извършат процесуално следствени действия“, каза още той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.