Израелски въздушен удар в Газа уби бременна палестинка и дъщеря й

Бременна палестинка и дъщеря ѝ са били убити при израелски въздушен удар, който разрушил дома им в северната част на Ивицата Газа, заявиха медицински източници рано в неделя, цитирани от Ройтерс.

Жертвите са 30-годишна жена и 2-годишната ѝ дъщеря. Медиците съобщиха, че трима други са все още в капан под развалините на дома южно от град Газа.

Израел заяви, че ударите са целели „две производствени съоръжения за оръжие на „Хамас“ в отговор на два въздушни удара срещу Израел в събота, както и редица опити от страна на палестинците да нахлуят в Израел от Газа.

Една от ракетите в събота е ударила открито поле в южната част на Израел, а другата била прихваната, докато девет палестинци са били убити по време на сблъсъци с израелски войници по границата.

Смъртните случаи от неделя идват докато насилието между израелци и палестинци, което започна в Източен Ерусалим и Западния бряг преди няколко дни, заплашва да излезе извън контрол.

За 12-те дни на кръвопролития 4-има израелци и 22-ма палестинци са убити в Ерусалим, окупирания Западен бряг, Газа и израелските градове, много от които при нападения с нож. Това породи опасения, че се очаква ново палестинско въстание.

Междувременно палестинка, придвижваща се с мотоциклет, се е самовзривила в близост до израелски полицаи, след като била спряна за проверка на документи на Западния бряг, съобщава Ройтерс.

„Жената извикала „Аллах ху Акбар (Бог е велик)“ и задействала взривно устройство“, заяви представител на израелската полиция.

Инцидентът се случва след седмица, изпълнена с насилие и сблъсъци между палестинците и израелските сили за сигурност. Четирима израелци и 24 палестинци са убити през последните 11 дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят