Иракски самолети бомбардираха кортежа на лидера на „Ислямска държава”

Военно-въздушните сили на Ирак са атакували кортеж на главатаря на „Ислямска държава” Абу Бакр ал-Багдади, съобщи иракския Център за военна информация, цитиран от ТАСС. Според информацията, ал-Багдади е пътувал за среща с командирите си в иракската провинция Анбар.

Атакувано е и мястото, където е трябвало да се състои срещата. В резултат в съобщението се говори за „убити и ранени няколко от висшите ръководители на ислямистите”.

Съдбата на лидера на „Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади е неизвестна, след като иракските Военновъздушни сили са нанесли удари по конвой в западната провинция Анбар до границата със Сирия днес, съобщава от своя страна Ройтерс, позовавайки се на съобщение на иракската армия.

Все още не се знае какво е станало с Абу Бакр ал-Багдади. Досегашните информации твърдяха, че той е преместил щаба си в град Рамади, откъдето ръководи военни операции срещу правителствените войски.

„Ислямска държава” държи под свой контрол 80% от провинция Анбар, съобщават още от иракския Център за военна информация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят