Отмениха глоба от 200 лв. на полицай заради сигнал на тел.112

Административният съд във Велико Търново е отменил глоба от 200 лв. на полицай заради подаден сигнал на тел.112. Санкцията била наложена на катаджията от неговите началници, защото преценили, че мвр служителят се е обадил на спешния телефон без основание.

Случаят е от декември миналата година. Тогава във вътрешен двор на сграда в старата столица недобросъвестен шофьор така спрял колата си, че останалите паркирани возила не можели да излязат.Изнервени шофьори се ожалили на полицейски патрул и единият от униформените решил, че е редно да потърси съдействие чрез тел.112. През това време обаче потърпевшите водачи се хванали и дружно преместили на ръце колата, която пречела.

В последствие обаче по случая се разразил скандал, защото блюстителят на реда дръзнал да ползва спешния телефон не по предназначение. С това той си навлякъл гнева на шефовете си, които го глобили и му наложили дисциплинарно наказание.

Пътният полицай обжалвал пред Районния съд санкциите. Първата инстанция отменила глобата. От Областната дирекция на МВР във Велико Търново оспорили пред Административния съд, който потвърдил решението на първата инстанция.

Наложеното на полицая дисциплинарно наказание пък е обект на друго дело, което тепърва ще се гледа в административната инстанция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони