Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Борисов и Орбан поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

Росица Кирова, кандидат за кмет на община Видин: Нека не позволяваме повече да ограбват доверието ни!

“Дунавци е пропаднал отвсякъде”, споделиха с болка жители на града по време на среща с кандидатa за кмет на община Видин Росица Кирова и представители на коалиция “Единни за промяна”. Като основни проблеми хората посочиха лошата инфраструктура и липсата на работа, но и споделиха, че най-тежко за тях е това, че се чувстват забравени и изоставени от общинската власт, от кмета на община Видин. Единствените хора в Общинския съвет, които през последните четири години са се интересували от проблемите на Дунавци и са помагали за тяхното решаване са Росица Кирова, Милен Милчев и Вартан Папикян – това заяви пред своите съграждани настоящия кмет на Дунавци Димчо Скорчев. Той подчерта, че Росица Кирова е помагала не само като общински съветник, но и чисто по човешки.

“Първата зима от моя мандат, 2011 г., в махалата в Дунавци имаше ужасни преспи, три метра натрупа. Имаше едно детенце, страдащо от хипогликемия, а линейката не можеше да стигне до него, за да го закара в болница – ситуацията беше наистина сериозна и имаше опасност за живота на детето, разказа Скорчев. Обърнах се за помощ към кмета на община Видин Герго Гергов, но той ми каза: “Намери си фадрома”. Обадих се на г-жа Росица Кирова за помощ – въпреки, че служителите й бяха в този момент в отпуск, тя просто каза: “Ще реша въпроса”. След половин час ми се обади, за да ми каже, че изпраща фадрома. Изпрати фадромата си от Видин. С огромни усилия бяха пробити преспите, извадихме детето и го закарахме в болницата. Разчиствахме повече от 8 часа. А когато стана въпрос за плащане на разходите за фадрома, касаеше се за около 700 лв., Герго Гергов ми каза: “Намери пари и плати, аз не съм викал фадрома”. Това не може да бъде отношението на един отговорен кмет! Росица Кирова ни издаде фактура, но никога повече не поиска тези пари, за нея беше важно, че детето е спасено”.

Самата Росица Кирова беше категорична, че нещата, които е правила през годините като общински съветник, а и през целия си живот, не са били с цел един ден да стане кмет, на която и да е община. “Подбудите ми са чисто човешки. Аз вярвам, че доброто рано или късно ти се връща”, каза кандидатката за кмет на Видин.

“И занапред ще се вслушваме в гласа на кметовете на населените места от Видинска община, защото те познават най-добре проблемите на хората. Ще правим всичко по силите си тези проблеми да бъдат разрешени”, увери Кирова и сподели, че през последните четири години при работата си като общински съветник е разбрала, че сам човек трудно може да промени нещата.

“Гласът ни – моят, на Милен Милчев, на Вартан Папикян – много често се оказваше глас в пустиня”, посочи Кирова. Този опит я убедил, че е нужен силен екип. Затова и започнала да събира около себе си съмишленици, сред които са и приятелите й от Общинския съвет, както и още много други. Хора с различна професия и житейски опит, но до един обичащи родния си край, избрали да останат тук и мотивирани да се борят, за промяната на Видин.

Росица Кирова заяви пред препълнилите салона на кметството жители на Дунавци, че най-важното за нея и за останалите в екипа на “Единни за промяна” е как живеят хората и какво може да се направи, за да живеят по-добре. Как да се направи така, че град Видин, град Дунавци и останалите населени места в общината да бъдат по-благоустроени, да бъдат по-чисти и да се решат трупаните с години проблеми. “Не е нормално през 21 век в една страна, член на Европейския съюз, хората да газят в кал по улиците. Недопустимо е през зимата да няма кой да изчисти снега, за да могат хората да си излязат от домовете. Недопустимо е да няма канализация в град като Дунавци, пък и в селата около Видин. Недопустимо е нашите баби, дядовци и родители да живеят в мизерия!”, подчерта първата дама на “Единни за промяна”.

Кражбата може да е в различни форми, напомни пред жителите на Дунавци единствената жена кандидат за кмет на община Видин Росица Кирова. И допълни: “Понякога можеш да откраднеш и доверието на хората; можеш да откраднеш и самочувствието им, да ги смачкаш с арогантно поведение. Нека не позволяваме повече да ни ограбват! Какво ще се случва през следващите четири години ще изберем всички ние. Няма кой да проследи вашия вот в тъмната стаичка. Затова на 25 октомври направете своя избор така, че да не съжалявате през следващите четири години; направете своя избор така, че да дадете възможност на Видин да се развива; направете го с ясното съзнание, че това е изборът за вашите деца, за вашите внуци, за всеки един от нас. На 25 октомври изберете промяната с номер 11 в бюлетината”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.