Властта гради храмове заради сигурността

Бойко Борисов откри църква във Владая 

Премиерът ще се срещне с турския си колега за 1 час

Неслучайно влагаме пари в изграждането и възстановяването на православни храмове, защото стабилността на държавата също така се изразява в морала и вярата на хората, обяви вчера премиерът Бойко Борисов. Той благодари на патриарх Неофит, който взе участие в освещаването на новата църква “Успение Богородично” в столичния квартал “Владая”.

Нестабилността на региона, за която винаги сме говорили, предупреждавали, тревожили, е факт, допълни по повод атентата в Турция Борисов.

Премиерът припомни, че нееднократно е благодарил на всички партии в парламента, че спомагат за стабилността на България в региона. По думите му е нормално хората, които имат безспорен проблем в Сирия, да стоят близо до своята територия и да могат след това да се завърнат. Затова трябвало да има зона за сигурност, както предлага Турция. “Ще продължаваме да настояваме това да се случи и Турция да се подпомага от ЕК за парите, които харчи за близо 2 млн. бежанци”, коментира Борисов.

Той ще се срещне с турския си колега Ахмет Давутоглу, който организира голяма международна конференция на 14 и 15 октомври: “Обещах, за 1 час ще отида, да му покажа уважение”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини