Вицепрезидентът Йотова: Твърд Брекзит ще постави в невъзможност голяма част от българите във Великобритания да работят и учат

Данъчни пазаруваха от китайски МОЛ в Шумен и го запечатаха Декларирали 5 пъти по-малък оборот

Бебе издъхна от изгаряния в Габрово

Спипаха български шофьор да превозва 15 нелегални мигранти във Франция

Двама бяха заловени с автомобили „Мерцедес“ след употреба на синтетична дрога

Трима партийци и бивш шеф в Комисията за защита от дискриминацията на протеста срещу Каракачанов

Започва миене на улици в столицата

С опасност за живота остават двамата мъже, ранени при челен сблъсък в Пловдив

Задържаха крадец на „Ауди“ в столицата

Ханаха шофьор на джип „Чероки“ без табели да превозва крадени дърва за огрев

Деца от столично училище се натровиха след хранене в стола

Бизнесът внася предложение до НС за промени в отложения Закон за горивата

Антония Петрова стана майка за първи път

ЧЕЗ алармира: Фалшиви мейли от името на дружеството разпространяват вирус

44 323 безплатни годишни е-винетки са вече издадени на хора с увреждания

Над 2 милиона са заложени за ремонт на музей „Възраждане и учредително събрание“

Велико Търново е в Топ 3 по усвояване на европейски средства, съобщи евродепутатът Ева Паунова

Емблематичният за Велико Търново музей „Възраждане и Учредително събрание” ще бъде ремонтиран със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“. Това стана ясно по време на посещението в старата столица на евродепутата от ЕНП/ГЕРБ Ева Паунова. Паунова и кандидат кметът Даниел Панов разгледаха музея, проведоха във В. Търново среща със симпатизанти и кандидати за общински съветници от листата на ГЕРБ.

2 051 895,00 лева са заложени за ремонт и обзавеждане на музей „Възраждане и учредително събрание“ по проект, включен в Инвестиционната програма на община Велико Търново. Планът бе изготвен от Даниел Панов и неговия екип в първия му кметски мандат, и вече е внесен в Управляващия орган на оперативната програма.

Проектът за музея включва реконструкция на сградата, мерки за енергийна ефективност, нова отоплителна инсталация и вертикална планировка. Готово е техническото проектиране за дейностите.

„Велико Търново е в Топ 3 по усвояване на европейски средства, на глава от населението и ви поздравявам за това“, коментира в старата столица Ева Паунова. По думите й политическите опоненти на ГЕРБ са се обединили срещу видимите резултати, но ГЕРБ е единствената партия, която може да покаже такива.

В Интегрирания план за градско развитие на Велико Търново е заложен още ремонт на над 18 улици в стария град, информира още Даниел Панов. Търси се възможност и за директно финансиране от Европейската комисия за Регионалната библиотека. Идеята е книгохранилището да има своя сграда в района на Старото военно училище, като се освободи сградата на музея, който да се развие в модерен интерактивен обект.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.