Разкриват 500 работни места в Шуменско

Възрастен мъж би брат си с брадва

Четирима се спасиха от горяща къща в Карнобат

Издирват болен, напуснал дома в Лозево

43-годишен от Германия дойде да си търси интернет булката, на която превел 25 000 евро Булката обещавала да му пристане, но не заминала при него

Служители на СДВР задържаха 34-годишен крадец на велосипед На многократно осъждания за кражби Ц.С. е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Пиян 17-годишен младеж открадна камион

Земетресения със сила над 4 по Рихтер край гръцките острови Закинтос и Крит

Кметът на старата столица и посланикът на Англия обсъдиха АМ Велко Търново-Русе

Дуа Липа и Стормзи взеха по два приза БРИТ

Възрастен мъж е намерен убит в столичния квартал “Люлин” Задържани са дъщеря му и съпругът й

Цвета Караянчева: Дали БСП няма да поискат и диктатура на пролетариата

Днес времето ще бъде облачно, ще има превалявания от дъжд

Депутати пред “Труд”: Конфликт на интереси прозира в скандала с НЗОК

Българин спечелил милиони от Spotify – чрез законна измама

Над 2 милиона са заложени за ремонт на музей „Възраждане и учредително събрание“

Велико Търново е в Топ 3 по усвояване на европейски средства, съобщи евродепутатът Ева Паунова

Емблематичният за Велико Търново музей „Възраждане и Учредително събрание” ще бъде ремонтиран със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“. Това стана ясно по време на посещението в старата столица на евродепутата от ЕНП/ГЕРБ Ева Паунова. Паунова и кандидат кметът Даниел Панов разгледаха музея, проведоха във В. Търново среща със симпатизанти и кандидати за общински съветници от листата на ГЕРБ.

2 051 895,00 лева са заложени за ремонт и обзавеждане на музей „Възраждане и учредително събрание“ по проект, включен в Инвестиционната програма на община Велико Търново. Планът бе изготвен от Даниел Панов и неговия екип в първия му кметски мандат, и вече е внесен в Управляващия орган на оперативната програма.

Проектът за музея включва реконструкция на сградата, мерки за енергийна ефективност, нова отоплителна инсталация и вертикална планировка. Готово е техническото проектиране за дейностите.

„Велико Търново е в Топ 3 по усвояване на европейски средства, на глава от населението и ви поздравявам за това“, коментира в старата столица Ева Паунова. По думите й политическите опоненти на ГЕРБ са се обединили срещу видимите резултати, но ГЕРБ е единствената партия, която може да покаже такива.

В Интегрирания план за градско развитие на Велико Търново е заложен още ремонт на над 18 улици в стария град, информира още Даниел Панов. Търси се възможност и за директно финансиране от Европейската комисия за Регионалната библиотека. Идеята е книгохранилището да има своя сграда в района на Старото военно училище, като се освободи сградата на музея, който да се развие в модерен интерактивен обект.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете