Над 2 милиона са заложени за ремонт на музей „Възраждане и учредително събрание“

Велико Търново е в Топ 3 по усвояване на европейски средства, съобщи евродепутатът Ева Паунова

Емблематичният за Велико Търново музей „Възраждане и Учредително събрание” ще бъде ремонтиран със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“. Това стана ясно по време на посещението в старата столица на евродепутата от ЕНП/ГЕРБ Ева Паунова. Паунова и кандидат кметът Даниел Панов разгледаха музея, проведоха във В. Търново среща със симпатизанти и кандидати за общински съветници от листата на ГЕРБ.

2 051 895,00 лева са заложени за ремонт и обзавеждане на музей „Възраждане и учредително събрание“ по проект, включен в Инвестиционната програма на община Велико Търново. Планът бе изготвен от Даниел Панов и неговия екип в първия му кметски мандат, и вече е внесен в Управляващия орган на оперативната програма.

Проектът за музея включва реконструкция на сградата, мерки за енергийна ефективност, нова отоплителна инсталация и вертикална планировка. Готово е техническото проектиране за дейностите.

„Велико Търново е в Топ 3 по усвояване на европейски средства, на глава от населението и ви поздравявам за това“, коментира в старата столица Ева Паунова. По думите й политическите опоненти на ГЕРБ са се обединили срещу видимите резултати, но ГЕРБ е единствената партия, която може да покаже такива.

В Интегрирания план за градско развитие на Велико Търново е заложен още ремонт на над 18 улици в стария град, информира още Даниел Панов. Търси се възможност и за директно финансиране от Европейската комисия за Регионалната библиотека. Идеята е книгохранилището да има своя сграда в района на Старото военно училище, като се освободи сградата на музея, който да се развие в модерен интерактивен обект.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони