Мария Шарапова обяви края на кариерата си

Министър Димитров предупреди кметовете да не се оскъпяват проекти за рекултивация на депа

14 дни изолация за блокираните туристи, сред които и българско семейство, в хотела в Тенерифе Четирима се вече заразените с коронавирус

Президентът Радев: България е сред първите държави, установили дипломатически отношения с Кипър

Китайци раздават маски на българи, проверяващи кораба им в Бургас

9 варненци са в болница, изследват ги за коронавирус

Партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов подава в петък документи за регистрация в съда

Трима търговци на млечни продукти на съд за данъчни измами, ощетили бюджета с близо 1,2 млн. лв.

Самоуби се бивш шеф на ВиК „Йовковци“ във Велико Търново Никола Русев бе подсъдим за безстопанственост за над 800 000 лева

БЧК няма запас от защитни маски Закон трябва да защити доброволците от уволнение, призова акад. Христо Григоров

Доклад на ЕК: България постига важен напредък в укрепването на финансовия сектор Структурни реформи и допълнителни инвестиции са необходими за повишаване на производителността, съветват от Брюксел

Взеха проба за коронавирус на ученик от Хасково след завръщане от лагер

Засякоха мъртво пиян шофьор без книжка

Паника във Видин заради коронавируса, искат спешно заседание на общинския съвет

България и Гърция засилват сътрудничеството в транспорта, туризма и инвестициите

Над 2 милиона са заложени за ремонт на музей „Възраждане и учредително събрание“

Велико Търново е в Топ 3 по усвояване на европейски средства, съобщи евродепутатът Ева Паунова

Емблематичният за Велико Търново музей „Възраждане и Учредително събрание” ще бъде ремонтиран със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“. Това стана ясно по време на посещението в старата столица на евродепутата от ЕНП/ГЕРБ Ева Паунова. Паунова и кандидат кметът Даниел Панов разгледаха музея, проведоха във В. Търново среща със симпатизанти и кандидати за общински съветници от листата на ГЕРБ.

2 051 895,00 лева са заложени за ремонт и обзавеждане на музей „Възраждане и учредително събрание“ по проект, включен в Инвестиционната програма на община Велико Търново. Планът бе изготвен от Даниел Панов и неговия екип в първия му кметски мандат, и вече е внесен в Управляващия орган на оперативната програма.

Проектът за музея включва реконструкция на сградата, мерки за енергийна ефективност, нова отоплителна инсталация и вертикална планировка. Готово е техническото проектиране за дейностите.

„Велико Търново е в Топ 3 по усвояване на европейски средства, на глава от населението и ви поздравявам за това“, коментира в старата столица Ева Паунова. По думите й политическите опоненти на ГЕРБ са се обединили срещу видимите резултати, но ГЕРБ е единствената партия, която може да покаже такива.

В Интегрирания план за градско развитие на Велико Търново е заложен още ремонт на над 18 улици в стария град, информира още Даниел Панов. Търси се възможност и за директно финансиране от Европейската комисия за Регионалната библиотека. Идеята е книгохранилището да има своя сграда в района на Старото военно училище, като се освободи сградата на музея, който да се развие в модерен интерактивен обект.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.