Осигуровки за фермер, който е и едноличен търговец

Гешев: Олигарсите искат слаба и неработеща прокуратура

Пуснаха шефа на „ТАД Груп“ от ареста срещу 100 000 лв.

Каракачанов: В управляващата коалиция има напрежение, но не е голямо Вицепремиерът недоволен заради забавянето на важни точки от управленската програма

26 са вече жертвите на коронавируса в Иран

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 27 февруари 2020 г.

Гешев: Призивите за конституционни промени с цел отслабване на прокуратурата са в интерес на престъпниците

Кейт Мидълтън замени високите токчета с маратонки

Лекари от бургаска болница оперираха германка Жената страда от синдром на Лериш

Изкупиха термометрите в Търново заради коронавируса Търновци масово отменят пътувания зад граница

Папа Франциск отмени литургия заради „лека болест“

Дейвид Бекъм: Виктория ми даде номера си след няколко питиета

Три случая на коронавирус в Гърция

Мерят температурата на събития в София с термокамери

Иззеха нерегистрирана колекция от 970 монети

Горанов: Ще има увеличение на заплатите на учителите

Със сигурност увеличение на заплатите в средното образование ще има още в началото на годината. Това каза пред журналисти министърът на финансите Владислав Горанов след Дискусионна кръгла маса на тема „Регионални предизвикателства в светлината на геостратегическите процеси“, организирана от Американската търговска камара в България, съобщи „Фокус“.

„Нямаме окончателен вариант на бюджета – това е ясно. В цялата бюджетна сфера за увеличение на доходите не е моментът да се говори. В някои сектори ще има нарастване. Отдавна сме поели ангажимента и ако смятаме за приоритет човешките ресурси, нормално е в системата на средното образование да има ръст на възнагражденията. Такъв ще има. Това не са тези 20 млн. лева, които обещахме за системата“, заяви Горанов. По думите му е разумно да бъдат предоставени под формата на еднократни бонуси. „Със сигурност увеличение на заплатите в средното образование ще има още в началото на годината. Вероятно ще има увеличение и в Министерството на труда и социалната политика за големите агенции – например Агенцията за социалното подпомагане, а за що не и в Агенцията по заетостта. Чувам от Ивайло Калфин, че има желание Главна инспекция по труда да има движение в тази посока. Със сигурност няма да имаме позиция за общо нарастване на заплатите в бюджетната сфера“, допълни Горанов. Според него, пенсиите не бива да стоят като въпрос, защото там има автоматично действащо правило.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.