На 4 април 2020 да почерпят

Нови занимания за Рибите, Лъвовете могат да получат заем – Дневният хороскоп на Алена

Вирус и вирусолог

Министър Захариева: Планът „Маршал“ ще бъде следващият европейски бюджет

Хората под 20 години със забрана да излизат по улиците в 30 турски града

Кристалина Геориева: Намираме се в период на рецесия, много по-лоша от световната икономическа криза

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

Стефан Михайлов, кандидат за кмет от движение „Царевград за Велико Търново”: Целта е да подобрим микрофинансовите резултати на всеки търновец

Кандидатът за кмет на Движение „Царевград за Велико Търново“ не беше поканен за участие в предизборния дебат по bTV в събота. „Може би медията е решила да не ме безпокои на рождения ми ден“, пошегува се Стефан Михайлов във фейсбук. „Редно е да се знае, че това са местни, а не парламентарни избори и да се дава предимство на едни за сметка на други е модерна форма на цензура. Когато всички кандидат-кметове равнопоставено имат възможност да представят пред хората идеите си за развитие на общината, те ще имат шанс информирано да решат кого да подкрепят“, пише Стефан Михайлов, който е кандидат за кмет на община Велико Търново и водач на листата общински съветници на движение „Царевград за Велико Търново“.

Какво бих казал на дебата в събота, ако бях поканен. Какво бих казал, ако в изборите всички бяха равнопоставени. Какво бих казал, ако страхът не владееше България. Какво бих казал на тези, които търсят промяна във Велико Търново.

Много хора се чудят защо се кандидатирам за кмет при положение, че имам престижна работа. Така е, работата в НАП е и престижна, и много отговорна. Но преди 4 години поех ангажимент пред жителите на Велико Търново да работя за развитието на общината, за което бях избран като общински съветник от „Движение Царевград за Велико Търново”. Аз съм човек, който държи на думата си!

Кандидатирам се, защото съм отговорен и защото виждам, че в общината финансите вървят надолу; че хората ходят да си регистрират колите в съседни общини, защото там данъците са по-ниски; защото виждам, че туристите намаляват, че се превръщат в посетители и хотелите са все по-празни; виждам, че все по-трудно се намира място за паркиране във Велико Търново. Аз знам, че Велико Търново не е само главни улици и тротоари по центъра. Знам, че хората имат нужда от работа и стабилни доходи, а затова трябва работещ и печелещ бизнес.

Със сигурност нямаше да се съглася за светлинно шоу да се дадат 80 000 лв., когато имаме за оправяме опасни и неосветени участъци, за които беше изготвен дори и списък. Въпрос на приоритети е! За мен и екипа ми здравето и сигурността на великотърновци са водещи в избора как да се харчат парите на общината.

Когато от държавата ти отпуснат средства за инфраструктура, те трябва да бъдат насочени там, където щe генерират приходи, нови работни места и развитие. Създаването на нови улици в промишлените зони ще увеличи инвестиционния интерес и ще подобри бизнессредата.

Моето виждане е коренно различно от данъчната политика, която сега води общината. Не увеличението на данъците, а увеличение на данъчните субекти е начинът за развитие на икономиката. Работата на общината е да създаде възможности на бизнеса да работи – да му предоставя качествени услуги и да не го задушава с административни тежести. Когато бизнесът има свободата да работи и да печели, той ще разкрива работни места и ще дава по-високи заплати.

Чудесно е да влизат европейски пари в общината, но е факт, че голямата част от тези проекти, които се откриват сега, са инициирани в периода 2007–2009 г. Надявам се и през следващите 4 години да има достатъчно проекти, които са започнати в този мандат. Направихме проекта за водния цикъл, който трябва да намали загубите на вода с 20%. А дали цената на водата падна с 20%?! На практика какво се получава – ние сме с най-добрите макроикономически резултати, един от най-добрите градове за живеене, а микрофинансовите резултати на обикновения човек не са се мръднали и на йота!

Имаме нужда и от нови пътища, от бърз и удобен транспорт не само за общината, а за триградието. Според мен първо трябва да се отпушат входно-изходните артерии – да се направи продължението на южния пътен възел към Дебелец; да се продължи кръговото движение на „Качица” към западния пътен възел; пътят Търново-Дебелец-Габрово. Имаме категорична нужда от нова транспортна схема, която да отпуши трафика и да го изведе извън центъра на града.

Имаме нужда от по-добра градска среда в кварталите. Центърът е център, но много повече хора живеят в кварталите и имат право на хубави улици, на тротоари, осветление, паркове и детски площадки. Затова ние от движение „Царевград за Велико Търново” ще започнем работа от кварталите към центъра и от малките населени места към града. Тези места имат огромна нужда от инвестиции в инфраструктурата и облагородяване. Това е важно за хората там, а съответно е важно и за мен, като техен представител, ако успея да спечеля доверието им на 25 октомври.

За всички останали предлагам нещо различно – с номер 17 в бюлетината.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.