Сидеров се закани и на Цацаров (обзор)

„Няма основание за искане на имунитета ми, ако все пак ми го поискат, това ще бъде съчинено искане. И аз тогава ще се занимавам с тези, които го направят. Аз ще поискам имунитета на този, който иска моя имунитет - на главния прокурор“. С тези думи лидерът на „Атака“ Волен Сидеров отговори на въпроса дали сам ще се откаже от депутатската си защита, за да бъде разследван за среднощния скандал в петък в София.

Тогава той и заместникът му Десислав Чуколов обвиниха продавач на магазинче тип „клекшоп“ на ул. „Раковски” в централната част на столицата, че продава цигари без бандерол и наркотици. При разправията собственикът на магазина Йордан Симеонов твърди, че Чуколов му ударил шамар, а съпругата му била блъсната от Сидеров. Шамар от Чуколов получил и полицай. На любителски кадри от телефон се вижда как лидерът на „Атака“ блъска и жена, дошла да пазарува. Проверка впоследствие не откри безакцизни стоки и наркотици.

Вчера Сидеров се яви в Софийския градски съд, където бе поредното заседание по друго дело срещу него - за хулиганство и нанасяне на телесна повреда на полицай. Случаят е от 6 януари м.г. и се разигра на летище Варна.

Пред репортерите лидерът на „Атака“ каза, че в петък никого не е удрял и блъскал. „Собствениците могат да кажат, че върху тях е извършена лоботомия на тротоара, че някой им е изрязал мозъка и пак им зашил черепа. Могат да кажат всичко, защото са засегнати, защото тук ударих десетката, цялата контрабанда се закриля от полицията, вие (медиите - б.а.) също закриляте контрабандата“, каза Сидеров. Заяви, че ще съди главния секретар на МВР и градския прокурор, защото изнесли данни от разследването. Обвини прокуратурата, че прилага двоен стандарт в разследванията. И определи поведението си в петък като "доблестно“.

Делото срещу Сидеров започна с час закъснение заради липса на свободна зала. Когато процесът започна, лидерът на „Атака“ вече го нямаше.

„Заради това, което се случи пред залата (изявленията му - б.а.), г-н Сидеров не беше в състояние да остане“, каза адвокат Явор Нотев, който е депутат от „Атака“. После уточни, че клиентът му настоявал лично да се защитава и помоли процесът да бъде отложен. Съдия Мариета Райкова отказа, защото подсъдимият не е длъжен да присъства. Тогава Нотев заяви, че Сидеров не желае да бъде защитаван в негово отсъствие и с другите двама адвокати напуснаха залата. В тяхно отсъствие бяха разпитани пасажери от полета до Варна и полицаи, които обясниха, че на летището е имало скандал със „силно обидни думи“ и хвърчащи телефони.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право