Младежи набили кметски наместник от ДПС, подозирали, че работи тайно срещу партията си

Петима младежи набили кметският наместник на белишкото село Гълъбово Мустафа Шайков , 53 годишен. Самият той е активист на ДПС и като такъв е назначен за наместник, но младежите го заподозряли, че работи в полза на друг кандидат за кмет, а не на кандидат-кмета от ДПС за община Белица Радослав Ревански.

53-годишният Мустафа Шайков е отнесъл боя в събота вечерта след партийно събрание в съседното село Орцево. По думите му той е бит от петима млади мъже от село Бабяк.

Партийното събрание с участието на кандидата за кмет Ревански започнало час-два по-рано в партийния офис. "Той си каза думите, след това почерпи всички, които се бяхме събрали. Поседя още малко и си тръгна. Ние останахме в клуба. Пийнахме по една-две ракии, но не сме прекалявали", разказа Мустафа Шайков.

В разгара на купона младеж от съседната маса станал и се насочил към кандидат-кмета на Гълъбово. "Ти какво правиш тук? Твойто място не е тука. Ти работиш срещу ДПС и срещу нашия кандидат за общински кмет", развикал се той. Скочили още четирима младежи и с няколко тупалки свалили на земята Шайков. Присъстващите отървали кметския наместник от по-сериозни травми.

"Такъв срам не съм брал през живота си. От 20 години съм кметски наместник на Гълъбово, председател съм на ДПС в моето село. От 15 години съм член на ДПС и да ям бой от същата тази партия, не мога да го преживея", призна Шайков. Той е категоричен, че младежите, които го пребили, са роднини на Радослав Ревански. Полицията започна разследване по случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони