Директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ е на свобода

Парламентът избра Кристина Андонова–Хитрова за зам.-председател на КРС Регулаторът ще има и двама нови членове - Анна Хаджиева и Ердинч Хайрула

Авторът на „Телефонна любов“ с нова книга

Глоба за лекаря и за служителя при фалшив болничен

Продажбите на автомобили в Китай се сринаха с 92% заради епидемията

Тита изкушава по прозрачна нощница

САЩ заплашиха да изтеглят военния си контингент от Косово причината е отказът на Прищина да премахне 100-процентовите мита върху сръбските стоки

Евгени Будинов стана баща на момиче

Руският посланик положи венец на Паметника на Съветската армия по случай Деня на защитника на отечеството

Патриоти едва не стигнаха до бой в парламента Председателски съвет ще наказва виновните

Петима задържани при спецоперация срещу битовата престъпност в Плевенско

631 нови заразени с корона вирус за ден в китайската провинция Хубей 200 затворници се оказаха носители на вируса

Здравка Евтимова за речта си: Говорих за приятелите, не за политиците

Заловиха младеж, обрал таксита в Търново

Парализиран пилот се връща на пистата

„Час на класа с Даниел Панов” събра над 100 великотърновски ученици

Дима Максимова

Над 100 ученици в единадесетите и дванадесетите класове от различни училища във Велико Търново участваха в дискусията „Час на класа с Даниел Панов”. С младите хора досегашният кмет на старопрестолния град и кандидат на ГЕРБ за втори мандат говори за това какво е да поемаш отговорност, да бъдеш активен, да четеш, да се информираш, да се учиш през целия си живот.

Даниел Панов поздрави учениците, че вече имат активна гражданска позиция, която проявяват. Той ги запозна с анализа, който бе изготвен по съвместна инициатива с евродепутата Ева Паунова, отнасящ се към пазара на труда и бъдещето на професионалното образование. Панов обясни, че фирмите и предприятията в града изпитват глад за кадри със завършено средно образование. Нужда от служители имат компании в сферата на леката промишленост, IT-сектора.

„Нуждата от проучване на съвременния трудов пазар е тясно свързано и с въвеждане на нови учебни планове, нови профили, професии и специалности, с подготовката на кадри, необходими за изграждане на нова бизнес среда и създаване на нова икономическа атмосфера в града и региона“, коментира досегашният градоначалник на Велико Търново. Той обяви, че старата столица и населените места вече са обект на засилен инвестиционен интерес заради близостта на магистрала „Хемус” и скоростния път Русе-Велико Търново-Свиленград, който се проектира.

„Всичко, което съм правил в мандата си, е било с мисъл за младите хора и децата. Това, което някои обещават, ние вече сме го планирали с готови проекти, за да дадем още по-голям шанс на младежите за успешна реализация”, подчерта Даниел Панов.

Учениците се интересуваха от бъдещата визия на Велико Търново, инфраструктурните ремонти, и значимите инвестиции в материалната база на училищата. Един от въпросите касаеше заплатите на учителите. „Това правителство мисли за педагозите, още от следващия месец за актуализация на заплатите се отделят допълнителни 20 милиона лева”, отговори Даниел Панов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.