Делян Пеевски: Противниците ми са хората, ограбили България

Пропадане в снежна козирка убива Ния (обзор) Седнала да си сложи котки на краката върху снежна козирка, която се сринала

Турист почина на ски писта „Кулиното”

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 19 февруари 2018

Десет души са затрупани от лавина в Алпите

Италиански „Левски“ на старта

НФСБ провежда шествие по повод 145 години от гибелта на Апостола на свободата

Протестиращи пред парламента: Не гласувайте тайно Конвенцията

Вижте поклонението пред паметника на Васил Левски в София

Сблъсъци между фенове на “Ботев” и полицията в София

Армията купува 450 000 халосни патрона

Откриха мъртъв 52-годишен мъж на ски писта в Банско

Чешки, румънски и полски полицаи идват за сезона Командированите ще пристигнат в началото на юли

Борисов лобира за балкански проекти

Караянчева и Таяни в дебат за Европейски валутен фонд

11 милиона лева са средствата за образователна инфраструктура в мандата на Даниел Панов

Санирането на училища продължава и през следващите четири години, ремонтират физкултурните салони

Над 11 милиона лева са средтвата за образователна инфраструктура във Велико Търново и населените места от общината в първия кметски мандат на Даниел Панов. Проекти за саниране на сгради, ремонти на покриви и отоплителни системи за 6 милиона лева вече са напълно реализирани. В края на мандата финансиране за още над 5 милиона лева спечелиха разработките за училищата „Емилиян Станев”, „П. Р. Славейков”, „Патриарх Евтимий”, Природо-математическа гимназия „Васил Друмев” и учебното заведение в Килифарево. Пред директори и педагози от училищата във Велико Търново и населените места Даниел Панов разкри, че санирането тези образователни институции ще започне напролет.

Прилагането на мерките за енергийна ефективност ще продължи и през следващите години, а дейностите са предначертени от екипа на Панов. В Интегрирания план за градско развитие и възстановяване е заложено саниране на СОУ „Г. С. Раковски”, СОУ „Владимир Комаров” и на Хуманитарната гимназия. 37 декара от двора на СОУ „Вела Благоева” ще се превърнат в спортен комплекс. Минимален брой са училищата, за които все още няма проектиране на основна ремонтна дейност, но и това е заложено в плана за развитие на общината през следващите години. 

Кандидат-кметът на ГЕРБ за Велико Търново заяви пред директорите и учителите, че съвсем скоро Министерството на спорта ще обяви програма за ремонт на физкултурните салони. При последните разговори между Даниел Панов и спортния министър Красен Кралев е станало ясно, че старопрестолният град е на водещо място по отношение на новите проекти за физкултура и здравословен живот, които ще се финансират от държавата. Досегашният кмет каза още, че в ИПГРВ е заложено изграждането на още адаптирани детски площадки като тази в парк „Марно поле”.

Даниел Панов и учителите се обединиха около тезата, че класовете в професионалните училища трябва да са съобразени с пазара на труда. Педагозите с интерес изслушаха подготвения от Панов и евродепутата специализиран анализ, който ще е много полезен за оптимална връзка между бизнеса и образованието.

Срещата не премина и без приятна изненада – Даниел Панов отново се видя със своите учителки г-жа Какамъкова и г-жа Маркова. „Той бе сред най-будните, добри и възпитани деца и отличен ученик”, споделиха те. Дискусията бе уважена и от кандидатите за общински съветници на ГЕРБ Надя Владимирова, Нели Николова и проф. Михаил Харалампиев. 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.