На 20 април 2018 да почерпят

Лекар, обвинен за смъртта на поп певеца Принс, ще плати 30 000 долара глоба

Изявление на президента Румен Радев след заседание на КСНС на тема „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“

Корнелия Нинова: Предложих в модернизацията на армията да се включат Българската отбранителна индустрия и бизнеса

Прессекретариатът на президента срещу Цветан Цветанов: Прокарвал ли е Радев становище срещу НАТО на КСНС

Министър Красимир Каракачанов: Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.

Пентагонът: Сирийското правителство запазва ограничена възможност за химическо нападение в бъдеще

Пази ни армия без хора и техника Войникът получава по-ниска заплата от шофьор в градския транспорт

Иракчанка опита да влезе в Румъния с чужд британски паспорт, закупен в България

Пишат как се започва бизнес Въвеждат електронни обществени поръчки

Министър Ангелкова: Това лято очакваме значителен растеж на чуждестранните туристи

ЦСКА в кубчето на Рубик

Мутри изнудили баба да пренася кокаин Банда от 7 врачани вече е зад решетките, един от тях бил беглец от правосъдието

„Трансформации“-те на Благой Иванов

Вижте акцентите от броя на “Труд” в петък, 20 април 2018

11 милиона лева са средствата за образователна инфраструктура в мандата на Даниел Панов

Санирането на училища продължава и през следващите четири години, ремонтират физкултурните салони

Над 11 милиона лева са средтвата за образователна инфраструктура във Велико Търново и населените места от общината в първия кметски мандат на Даниел Панов. Проекти за саниране на сгради, ремонти на покриви и отоплителни системи за 6 милиона лева вече са напълно реализирани. В края на мандата финансиране за още над 5 милиона лева спечелиха разработките за училищата „Емилиян Станев”, „П. Р. Славейков”, „Патриарх Евтимий”, Природо-математическа гимназия „Васил Друмев” и учебното заведение в Килифарево. Пред директори и педагози от училищата във Велико Търново и населените места Даниел Панов разкри, че санирането тези образователни институции ще започне напролет.

Прилагането на мерките за енергийна ефективност ще продължи и през следващите години, а дейностите са предначертени от екипа на Панов. В Интегрирания план за градско развитие и възстановяване е заложено саниране на СОУ „Г. С. Раковски”, СОУ „Владимир Комаров” и на Хуманитарната гимназия. 37 декара от двора на СОУ „Вела Благоева” ще се превърнат в спортен комплекс. Минимален брой са училищата, за които все още няма проектиране на основна ремонтна дейност, но и това е заложено в плана за развитие на общината през следващите години. 

Кандидат-кметът на ГЕРБ за Велико Търново заяви пред директорите и учителите, че съвсем скоро Министерството на спорта ще обяви програма за ремонт на физкултурните салони. При последните разговори между Даниел Панов и спортния министър Красен Кралев е станало ясно, че старопрестолният град е на водещо място по отношение на новите проекти за физкултура и здравословен живот, които ще се финансират от държавата. Досегашният кмет каза още, че в ИПГРВ е заложено изграждането на още адаптирани детски площадки като тази в парк „Марно поле”.

Даниел Панов и учителите се обединиха около тезата, че класовете в професионалните училища трябва да са съобразени с пазара на труда. Педагозите с интерес изслушаха подготвения от Панов и евродепутата специализиран анализ, който ще е много полезен за оптимална връзка между бизнеса и образованието.

Срещата не премина и без приятна изненада – Даниел Панов отново се видя със своите учителки г-жа Какамъкова и г-жа Маркова. „Той бе сред най-будните, добри и възпитани деца и отличен ученик”, споделиха те. Дискусията бе уважена и от кандидатите за общински съветници на ГЕРБ Надя Владимирова, Нели Николова и проф. Михаил Харалампиев. 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.