Дневният хороскоп на Алена за четвъртък, 27.02.2020

На 27 февруари 2020 да почерпят

Украйна разследва Джо Байдън за намеса в работата на прокуратурата

Вдовицата на Енвер Ходжа почина на 99 години

Комисия от Министерство на културата обследва сградите на пл. „Тройката” в Бургас

Вдигнаха “Батмобил“ с паяк в Москва (ВИДЕО)

Гръцки острови на бунт срещу мигранти Недоволство от строителството на нови лагери

Създадоха робот, който може да усеща болка Чувствителността се дължи на синтетична кожа със сензори

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 27 февруари 2020 г.

Италианец е приет с температура в габровската болница Резултатите от теста за коронавирус ще излязат след два дни

ООН разтревожена заради безпрецедентната инвазия на скакалци в Африка

Втори починал от коронавируса във Франция

Насила отпуск за карантина – незаконен

Осигуровки за фермер, който е и едноличен търговец

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 февруари 2020

11 милиона лева са средствата за образователна инфраструктура в мандата на Даниел Панов

Санирането на училища продължава и през следващите четири години, ремонтират физкултурните салони

Над 11 милиона лева са средтвата за образователна инфраструктура във Велико Търново и населените места от общината в първия кметски мандат на Даниел Панов. Проекти за саниране на сгради, ремонти на покриви и отоплителни системи за 6 милиона лева вече са напълно реализирани. В края на мандата финансиране за още над 5 милиона лева спечелиха разработките за училищата „Емилиян Станев”, „П. Р. Славейков”, „Патриарх Евтимий”, Природо-математическа гимназия „Васил Друмев” и учебното заведение в Килифарево. Пред директори и педагози от училищата във Велико Търново и населените места Даниел Панов разкри, че санирането тези образователни институции ще започне напролет.

Прилагането на мерките за енергийна ефективност ще продължи и през следващите години, а дейностите са предначертени от екипа на Панов. В Интегрирания план за градско развитие и възстановяване е заложено саниране на СОУ „Г. С. Раковски”, СОУ „Владимир Комаров” и на Хуманитарната гимназия. 37 декара от двора на СОУ „Вела Благоева” ще се превърнат в спортен комплекс. Минимален брой са училищата, за които все още няма проектиране на основна ремонтна дейност, но и това е заложено в плана за развитие на общината през следващите години. 

Кандидат-кметът на ГЕРБ за Велико Търново заяви пред директорите и учителите, че съвсем скоро Министерството на спорта ще обяви програма за ремонт на физкултурните салони. При последните разговори между Даниел Панов и спортния министър Красен Кралев е станало ясно, че старопрестолният град е на водещо място по отношение на новите проекти за физкултура и здравословен живот, които ще се финансират от държавата. Досегашният кмет каза още, че в ИПГРВ е заложено изграждането на още адаптирани детски площадки като тази в парк „Марно поле”.

Даниел Панов и учителите се обединиха около тезата, че класовете в професионалните училища трябва да са съобразени с пазара на труда. Педагозите с интерес изслушаха подготвения от Панов и евродепутата специализиран анализ, който ще е много полезен за оптимална връзка между бизнеса и образованието.

Срещата не премина и без приятна изненада – Даниел Панов отново се видя със своите учителки г-жа Какамъкова и г-жа Маркова. „Той бе сред най-будните, добри и възпитани деца и отличен ученик”, споделиха те. Дискусията бе уважена и от кандидатите за общински съветници на ГЕРБ Надя Владимирова, Нели Николова и проф. Михаил Харалампиев. 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.