Три лица са задочно обвинени за опит за убийство на Емилиян Гебрев

Екоминистърът призова ВиК дружествата да ползват алтернативни водоизточници извън язовирите

Вдигат субсидиите за малките ферми

Отложиха делото за отстраняване на шефката на Басейнова дирекция – Пловдив

Гърция е блокирала стотици мигранти на границата с Турция (ВИДЕО)

Откриха газова планета, на която има подходящи за живот условия

Двама души са задържани в Сърбия за търговия с български паспорти

Откриха боен арсенал във варненско село

Бизнес и синдикати искат среща с премиера Борисов за тока

Магистрала „Струма“ през Кресна ще е готова през 2027 г. Строят трасето по избрания източен вариант с европари от следващия период

17 души от област Сливен са под наблюдение, след като били в Китай и Италия

Макет показва как е изглеждал Перперикон преди почти 20 века

Емил Караниколов: Ще има достатъчно спирт и маски по аптеките

Дружествата от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна обявиха намеренията си за предстоящия ценови период

Мъж от Кюстендил е със съмнения за коронавирус

Експерти поздравиха Даниел Панов за бързите му действия му по време на миналогодишното наводнение

Водещи експерти, които заедно с Басейнова дирекция – Плевен разработват специализиран план за управление на риска от наводнения в Дунавския район, поздравиха Даниел Панов за бързите му действия по време на миналогодишното наводнение. „Впечатлени сме, че две денонощия лично сте помагали на хората и сте били на място”, подчерта Цвети Димитрова от експертния екип. „Ние показахме на цяла България как можем да се оправим сами, с общи усилия и с помощта на бизнеса, неправителствените организации и доброволците”, отговори Даниел Панов.

Специалистите подчертаха, че заради добрата работата на екипа на Даниел Панов в първия му мандат като кмет на старопрестолния град с Община Велико Търново се провеждат ползотворни консултации за картографирането и изготвянето на бъдещата стратегия. Панов заведе Цвети Димитрова и именития специалист по хидротехническа инфраструктура проф. Евелин Монев до критични точки по коритото на Янтра. Досегашният кмет на Велико Търново припомни, че най-рисковите зони по поречието на Янтра и балканските реки са прочистени от наноси, възстановени са и засегнати диги.

„Проектирането на дейности по цялото корито – премахване на наносите и изкуствените острови, разширяването на стеснените участъци е заложено в нашите планове, заедно с изграждането на диги и поставянето на датчици, които да са част от предупредителна система за нивата на реките и опасността от наводнения. Нужен е цялостен пакет от мерки”, обясни Даниел Панов. Експертите намериха множество допирни точки с тяхната концепция.

Панов информира специалистите, че Община Велико Търново вече работи по проект за ранно оповестяване на рискове от природни бедствия заедно с румънски партньори. За адекватната си реакция по време на природни бедствия като кмет Даниел Панов бе отличен и с национална награда. Той я получи през ноември 2014 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.