Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Здравец Хайтов представя нови разкрития за гроба на Левски

Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Сливен чака 19 млн. лева за новата си пречиствателна станция Най-модерното съоръжение от години брадясва от храсталаци и треви

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода Водните сдружения трябва да имат договори с „В и К”

Експерти поздравиха Даниел Панов за бързите му действия му по време на миналогодишното наводнение

Водещи експерти, които заедно с Басейнова дирекция – Плевен разработват специализиран план за управление на риска от наводнения в Дунавския район, поздравиха Даниел Панов за бързите му действия по време на миналогодишното наводнение. „Впечатлени сме, че две денонощия лично сте помагали на хората и сте били на място”, подчерта Цвети Димитрова от експертния екип. „Ние показахме на цяла България как можем да се оправим сами, с общи усилия и с помощта на бизнеса, неправителствените организации и доброволците”, отговори Даниел Панов.

Специалистите подчертаха, че заради добрата работата на екипа на Даниел Панов в първия му мандат като кмет на старопрестолния град с Община Велико Търново се провеждат ползотворни консултации за картографирането и изготвянето на бъдещата стратегия. Панов заведе Цвети Димитрова и именития специалист по хидротехническа инфраструктура проф. Евелин Монев до критични точки по коритото на Янтра. Досегашният кмет на Велико Търново припомни, че най-рисковите зони по поречието на Янтра и балканските реки са прочистени от наноси, възстановени са и засегнати диги.

„Проектирането на дейности по цялото корито – премахване на наносите и изкуствените острови, разширяването на стеснените участъци е заложено в нашите планове, заедно с изграждането на диги и поставянето на датчици, които да са част от предупредителна система за нивата на реките и опасността от наводнения. Нужен е цялостен пакет от мерки”, обясни Даниел Панов. Експертите намериха множество допирни точки с тяхната концепция.

Панов информира специалистите, че Община Велико Търново вече работи по проект за ранно оповестяване на рискове от природни бедствия заедно с румънски партньори. За адекватната си реакция по време на природни бедствия като кмет Даниел Панов бе отличен и с национална награда. Той я получи през ноември 2014 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете