Параходство БМФ получи модерния кораб „Рожен“ Новопостроеният бълкер в Китай е с дедуейт 42 300 тона

Колко отпуска ви се полага, когато работите на повече от едно място

22-годишен на съд за съжителство с малолетна

Сицилия – най-големият остров в Средиземно море Завоеватели от различни раси и религии са мечтали да придобият безценната земя

Обраха кутиите за дарения на църквата в Драгичево

Община Велико Търново увеличава размера на наградите „Трети март” и „Св. Патриарх Евтимий” Учител и колектив на годината ще получават по 1000 лева, курсант отличник – 5000 евро

Болни с пневмонии препълниха пулмологията в УМБАЛ Пловдив

1 691 000 лв. са приходите на община Велико Търново за година от управление с общинско имущество Общината вече не разполага с атрактивни имоти за продажба

Министър Вълчев: 1071 училища са в грипна ваканция, достигнахме пика на епидемията

Спипаха иманяр да копае за антики край Свищов При обиск в гаража му са намерени антични монети и метален предмет

Ромка с болно бебе ударила с телефон в лицето фелдшерка в Спешна помощ Потърпевшата е с лека телесна повреда

Каква съдба очаква родените през 2019-а Според руска нумероложка те ще са умни и ще проговорят по-рано

България е 14-а в света по поскъпване на жилищата Страните от централна и Източна Европа изпреварват Запада по резултати

“Като две капки вода“ се завръща в ефира на Нова ТВ

Три каруци с бракониерски дърва задържаха горски

„С отговорност за съдбата на Видин“, призова кандидатът за общински съветник от „Единни за промяна“ Владимир Рогожаров

Корабът Рожен на Параходство БМФ

„Рога и жар. Това е Рогожаров“, с усмивка обяснява фамилията си видинчанинът Владимир Рогожаров. 36-годишният художник-копист е едно от младите лица в екипа на „Единни за промяна“, които дадоха мощна заявка за спечелване на изборната надпревара за местната власт на Видин, водени от единствената жена кандидат за кмет Росица Кирова.

„С такъв силен екип няма невъзможни неща“, казва Владимир, който, както в професията си, така и сега в дейността си като кандидат за общински съветник влага много сърце и душа.

„За първи път се срещнах с Росица Кирова съвсем наскоро, но тази жена ме грабна със силата си, с устрема си да промени Видин. Тя е роден водач. Много достоен човек“, заявява Рогожаров.

Определян като най-добрия копист в България, Владимир обяснява, че работата му доставя огромно удоволствие. От 15 години прави класически копия на стари майстори – Леонардо да Винчи, Рафаело, Рембранд, Рубенс и др. Мона Лиза, Тайната вечеря, Слънчогледите са само малка част от над 100-те картини на художника-копист.

Школата на живота свързва Рогожаров с италиански галерии, където опознава изтънко работата на кописти-художници. Участвал е в изложби с едни от най-добрите кописти в света. Негови работи са притежание на частни лица и колекционери от Америка, Испания, Италия, Русия. Още първият му работодател-италианец оценява високо картините на българина и изпраща първите му 11 творби в Америка.

„Не само видинчани, всички българи трябва да се мобилизираме. Да се стегнем и да действаме, защото промяната не идва отнякъде. Промяната идва от нас, хората, от постъпките ни“, категоричен е Владимир, който е готов да вложи всичко от себе си – талант, сила и енергия, за родния си град.

„Силни сме, защото сме единни. И имаме желанието да направим промяната. С отговорност към съдбата на Видин“, допълва художникът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.