"С отговорност за съдбата на Видин", призова кандидатът за общински съветник от "Единни за промяна" Владимир Рогожаров

"Рога и жар. Това е Рогожаров", с усмивка обяснява фамилията си видинчанинът Владимир Рогожаров. 36-годишният художник-копист е едно от младите лица в екипа на "Единни за промяна", които дадоха мощна заявка за спечелване на изборната надпревара за местната власт на Видин, водени от единствената жена кандидат за кмет Росица Кирова.

"С такъв силен екип няма невъзможни неща", казва Владимир, който, както в професията си, така и сега в дейността си като кандидат за общински съветник влага много сърце и душа.

"За първи път се срещнах с Росица Кирова съвсем наскоро, но тази жена ме грабна със силата си, с устрема си да промени Видин. Тя е роден водач. Много достоен човек", заявява Рогожаров.

Определян като най-добрия копист в България, Владимир обяснява, че работата му доставя огромно удоволствие. От 15 години прави класически копия на стари майстори - Леонардо да Винчи, Рафаело, Рембранд, Рубенс и др. Мона Лиза, Тайната вечеря, Слънчогледите са само малка част от над 100-те картини на художника-копист.

Школата на живота свързва Рогожаров с италиански галерии, където опознава изтънко работата на кописти-художници. Участвал е в изложби с едни от най-добрите кописти в света. Негови работи са притежание на частни лица и колекционери от Америка, Испания, Италия, Русия. Още първият му работодател-италианец оценява високо картините на българина и изпраща първите му 11 творби в Америка.

"Не само видинчани, всички българи трябва да се мобилизираме. Да се стегнем и да действаме, защото промяната не идва отнякъде. Промяната идва от нас, хората, от постъпките ни", категоричен е Владимир, който е готов да вложи всичко от себе си - талант, сила и енергия, за родния си град.

"Силни сме, защото сме единни. И имаме желанието да направим промяната. С отговорност към съдбата на Видин", допълва художникът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини