Катастрофира кола на съдебната власт с Ветко и Маринела Арабаджиеви Били са вътре като арестанти

Депутат напира за поста на Меркел Норберт Рьотген влиза в битката за лидер на ХДС

Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Красимир Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

Бюлетините като тото фишове – мисия невъзможна

Русия обсъжда доживотен имунитет за президенти Предложението е на работна група в Думата

Москва осъдена да плати 50 млрд. долара за ЮКОС Решението на Апелативния съд в Хага не е окончателно

Разкриват кабинет по репродуктивно здраве в Горна Оряховица В него ще консултират едни от най-добрите специалисти във Великотърновска област

Радев прие покана от Путин да участва в отбелязването на Деня на победата в Москва Българският президент разговаря по негова инициатива с руския си колега за цените на природния газ

Само 20% от зеленчука на пазара е български Вносната стока по-евтина от родната

Обвинението внесе протест срещу оневиняването на подсъдим за 757 растения коноп

„Газпром“ сваля цените за България

Българка изчезна на остров Родос

Подхващат гръцки шофьор на ТИР за трафик на мигранти през Дунав мост 2

2500 лв. глоба за нашенец с неваксинирано куче

Шумен иска пари от Министерския съвет за бедствието от 27 септември

Община Шумен е изпратила първоначалните информационни форми до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министреския съвет за нанесените поражения в града от поройния дъжд на 27 септември. Както „Труд“ писа, тогава за час се изляха 41 л/кв.м. дъжд, което е над месечната валежна норма и наводниха града.

Общината ще иска помощ за възстановяване на част от пострадалата инфраструктура на града – укрепване бреговете на реките Енчова и Поройна, които са застрашително ерозирали. Ремонт на мостовете на улиците „Ген. Скобелев“ и „Строител“. По неофициални данни само за тези обекти ще са нужни 190 000 лв. Подадени са информационни форми и за два жилищни имота. Подадена е информационна форма и за нанесените щети в новопростроената сграда на модерния Център по лъчелечение, където е засегнато помещенията с линейния ускорител и с апаратурата за брахитерапия.

Предстои до три месеца Община Шумен да документи, включващи количествено-стойностни сметки на щетите. В момента се изготвя задание за проектиране на корекцията и укрепването бреговете на двете реки. За късмет изровена от дъжда улица и тротоар са били в гаранционен срок и ремонтът ще бъде поет от строителя.

Снимка Архив

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.