Шумен иска пари от Министерския съвет за бедствието от 27 септември

Община Шумен е изпратила първоначалните информационни форми до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министреския съвет за нанесените поражения в града от поройния дъжд на 27 септември.

Общината ще иска помощ за възстановяване на част от пострадалата инфраструктура на града - укрепване бреговете на реките Енчова и Поройна, които са застрашително ерозирали. Ремонт на мостовете на улиците "Ген. Скобелев" и "Строител". По неофициални данни само за тези обекти ще са нужни 190 000 лв. Подадени са информационни форми и за два жилищни имота. Подадена е информационна форма и за нанесените щети в новопростроената сграда на модерния Център по лъчелечение, където е засегнато помещенията с линейния ускорител и с апаратурата за брахитерапия.

Предстои до три месеца Община Шумен да документи, включващи количествено-стойностни сметки на щетите. В момента се изготвя задание за проектиране на корекцията и укрепването бреговете на двете реки. За късмет изровена от дъжда улица и тротоар са били в гаранционен срок и ремонтът ще бъде поет от строителя.

Снимка Архив

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони