Любимите рецепти на Анна Петрова

Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Застреляха криминално проявен мъж в София

Франция призна „трети пол“

Френски съд за първи път призна „трети пол“ за човек, роден и с мъжки, и с женски полови органи. Ищецът, който бил обявен за мъж при раждането си, вече официално може да използва термина „неутрален пол” в личните си официални документи, съобщава france24.com. Случаят обаче подлежи на обжалване.

Ищецът е роден с „недоразвита вагина” и „микропенис”, но няма тестиси. Той е женен, с едно осиновено дете.

„Като тийнейджър аз разбрах, че не съм момче. Не съм имал брада, мускулите ми не растяха. Днес най-накрая се чувствам признат от обществото, от което наистина съм част”, сподели „той”.

Човекът е на 64 години и се обърнал към съда през юни с искане да признае „неутрален пол” или друго наименование, което да не е „мъж” или „жена”. Когато бил на 35 години се подложил на лечение с тестостерон.

„Моят външен вид ставаше по-мъжествен. Аз бях в шок, вече не се възприемах. Това ме накара да осъзная, че не съм нито мъж, нито жена“, разказва човекът.

Няколко страни, сред които Германия, Австралия, Нова Зеландия и Непал, официално признават трети пол. Индия, Пакистан и Бангладеш също имат официално наименование за така наречените „хиджра граждани”, които не се самоопределят като мъже или жени.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.