Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Илияна Цанова е новият заместник-управител на фонда “Юнкер”

Вицепремиерът в две служебни правителства на България  – през 2013 и 2014 г., Илияна Цанова бе избрана за зам.-директор на Европейския фонд за стратегически инвестиции с 454 гласа “за” от Европейския парламент, съобщи БНР.

Фондът, известен и като плана “Юнкер”, управлява 315 милиарда евро. Кандидатурата на Цанова подкрепиха депутатите от комисиите по икономика и бюджет в ЕП.

“За” са гласували 62-ма и само 7 са били “против”.

Този резултат е по-категоричен дори от подкрепата за кандидата за управляващ директор – Вилхелм Молдерер (Австрия). Според източници на Politico изборът на Цанова е бил наложен на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) от Еврокомисията в замяна на одобрението на кандидатурата на Молтерер за управляващ директор. 

Той е бивш австрийски десноцентирстки министър на финансите, работил в ЕИБ и близък до председателя й Вернер Хойер.

Целта на плана “Юнкер” е да мобилизира допълнителни публични и частни инвестиции в Европа, включително и в България, за проекти с голямо социално и икономическо значение, както и да допринесе за развитието на малките и средните предприятия. Като вицепремиер Цанова отговаряше за управлението на европейските средства в две последователни служебни правителства.

Цанова е директор Европейско съфинансиране и финансов инженеринг в Европейската банка за възстановяване и развитие. Тя е магистър е по финанси от Университета за национално и световно стопанство и има следдипломна квалификация по финансов мениджмънт от университет “Джордж Вашингтон”, САЩ, като стипендиант на USAID. От 2001 г. до 2003 г. е работила в одиторския отдел на “Делойт – България”. В ЕБВР работи от 2006 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.