Пиже и доведеният му син остават в ареста

Внучето на Трайчо Василев-Пиже е в болница вследствие на стреса, преживян по време на нападението над нашия екип в ромската махала в Самоков, това стана ясно от лист за хоспитализация, който адвокатът на Василев представи в съдебната зала като ново доказателство. Доведеният му син Владимир пък трябвало да бъде освободен, защото имал кредит за изплащане.

Софийският апелативен съд гледа мярката за неотклонение на Трайчо Василев-Пиже и доведения му син Владимир Андонов, които са задържани под стража заради нападението над екип на Нова на 6 октомври. Василев и Андонов остават в ареста.

Колегите отидоха в ромската махала, за да интервюират Пиже, тъй като беше кандидат за общински съветник. До интервю с кандидат-общинаря не се стигна, защото колегите бяха посрещнати "на нож".

Според Георги Лялев, адвокат на Трайчо Василев, колегите ни си просели боя, а Пиже искал да тушира напрежението в махалата, затова се намесил. Василев само псувал и крещял, но нямало никакви данни, че е нападал колегите. Цялото обвинение срещу него било, за да се угоди на една медия, твърди Лялев.

"В светлината на заливащите ни по същата тази медия формати, е най-малко цинично да бъдат повдигани обвинения на Пиже и да се иска задържане", категоричен беше Лялев.

"Целена и търсена провокация". Така адвокатът описа поведението на журналистите от Нова, преди да бъдат нападнати от Пиже и компания.

Прокуратурата потвърди, че дори и да е имало провокация, ромите не трябвало да реагират така.

"Искам да бъда освободен под гаранция", заяви Пиже пред съда.

Припомняме, че репортерът Надя Ганчева беше блъскана , а операторът Михаил Кръстев и шофьорът Валентин Иванов бяха бити. Иванов беше с подута от побоя скула. Бяха задържани четирима души - Пиже, доведеният му син Владимир Андонов, биологичният му син Иво Василев и техният приятел Ангел Ангелов. Последните двама бяха освободени миналата седмица, а прокуратурата не е обжалвала мярката им.

Всички четирима са обвинени в хулиганство. След скандалното нападение Пиже се оттегли от битката за общински съветник, а главният прокурор поиска сваляне на имунитета му.

Днес по традиция Съдебната палата е окупирана от двайсетина роми, дошли да подкрепят Пиже и компания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право