Катастрофа на пътя между село Церово и Благоевград взе една жертва

Волен Сидеров: Нямаме претенции към поста енергиен министър

Антон Кутев: Тече процес по самосваляне на правителството

Радослав Янков: Не оправдах собствените си очаквания

“Ислямска държава” пое отговорност за самоубийствения атентат в Кабул

БЛС ще решава днес дали да бъде даден мандат за подписване на Националния рамков договор със НЗОК

Днес отбелязваме Тодоровден

Намалено водоподаване в Пловдив Причината е едновременна авария в половината от помпените станции

Цветан Цветанов в Брест: Цецо Луканов ще бъде кмет на всички жители на Брест

Гласуването в ООН на резолюцията за примирие в Сирия беше отложено за днес

Един човек загина, а шестима са ранени при самоубийствен атентат в Кабул

Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Чавдар Трифонов: Общинско предприятие да кърпи кварталните дупки

На фона на няколко напълно асфалтирани булеварда, кварталните улици във Варна са в окаяно състояние от години, заяви кандидатът за кмет, издигнат от МК „Реформатори и патриоти – Решението за Варна“ Чавдар Трифонов. Според него решението на проблема е в създаването на общинско предприятие на подчинение на кмета, което да поеме малките ремонти, за които не се изискват големи обществени поръчки. Смисълът на това предприятие ще бъде да се реагира бързо на сигналите на гражданите и в оперативен порядък да се правят ремонтите, обяснява Трифонов.

Кандидатът на реформаторите и патриотите е категоричен, че общинска фирма трябва да поеме и сметосъбирането и сметоизвозването във Варна. Нека тя се състезава наравно с останалите за обществените поръчки, но едно общинско дружество би било гарант за по-ниски цени на услугата. Не може в град, в който има завод за преработка на боклука, цените да се движат нагоре, категоричен е Трифонов.

Общинското дружество може да бъде полезно и за събирането на сметта в местностите край Варна. В момента живеещите там плащат размер на такса смет, равен на най-скъпите варненски квартали, а в същото време имат контейнери само на 1-2 места и то на главни улици, припомня Трифонов.

Той ще настоява за ревизия на всички договори, сключени от общинската администрация, в това число и тези за сметосъбирането. Ако санкциите за общината при прекратяване са големи, ще се опитаме поне да подобрим условията по тях. Най-големият резерв на общинската хазна не е в приходната, а в разходната част, смята Чавдар Трифонов.

Според кандидата на реформаторите и патриотите основните обществено значими дейности като транспорт, сметосъбиране и сметоизвозване и ремонт на инфраструктурата трябва да са на подчинение на общинската администрация, за да се избегнат проблемите с обжалванията на обществените поръчки, високите цени и ограничените възможности за контрол.

Първо трябва да дадем на варненци качествени базови услуги, после цветя и фонтани, заявява канидатът на МК „Реформатори и патриоти – Решението за Варна“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.