Общо 52 души са ранени при инцидента в Хесен, 18 са деца

Заловиха грабител, нападнал жена

Деми Ловато се показа без грим (СНИМКА)

Директорката на Басейнова дирекция-Пловдив е обвинена за безстопанственост

Двама сърби са заразени с коронавирус

Wizz Air няма да отменя полети до Италия, от Ryanair все още няма официална позиция

Десетки автовози пътуват всяка седмица до огнището на коронавируса в Северна Италия

Пълни автобуси от Милано продължават да пристигат у нас

Нено Димов остава в ареста

Николета Лозанова към Филип Плейн: Благодаря ти за невероятната нощ

Гърция взема мерки срещу коронавируса, изтегля гражданите си от Италия

Появи се Ябълковият човек

Италианският премиер Джузепе Конте обвини ръководството на болница за разпространението на коронавируса в страната

Затварят пътя през Широка лъка в неделя заради кукерския фестивал

Отложиха световното първенство по тенис заради коронавируса

Чавдар Трифонов: Общинско предприятие да кърпи кварталните дупки

На фона на няколко напълно асфалтирани булеварда, кварталните улици във Варна са в окаяно състояние от години, заяви кандидатът за кмет, издигнат от МК „Реформатори и патриоти – Решението за Варна“ Чавдар Трифонов. Според него решението на проблема е в създаването на общинско предприятие на подчинение на кмета, което да поеме малките ремонти, за които не се изискват големи обществени поръчки. Смисълът на това предприятие ще бъде да се реагира бързо на сигналите на гражданите и в оперативен порядък да се правят ремонтите, обяснява Трифонов.

Кандидатът на реформаторите и патриотите е категоричен, че общинска фирма трябва да поеме и сметосъбирането и сметоизвозването във Варна. Нека тя се състезава наравно с останалите за обществените поръчки, но едно общинско дружество би било гарант за по-ниски цени на услугата. Не може в град, в който има завод за преработка на боклука, цените да се движат нагоре, категоричен е Трифонов.

Общинското дружество може да бъде полезно и за събирането на сметта в местностите край Варна. В момента живеещите там плащат размер на такса смет, равен на най-скъпите варненски квартали, а в същото време имат контейнери само на 1-2 места и то на главни улици, припомня Трифонов.

Той ще настоява за ревизия на всички договори, сключени от общинската администрация, в това число и тези за сметосъбирането. Ако санкциите за общината при прекратяване са големи, ще се опитаме поне да подобрим условията по тях. Най-големият резерв на общинската хазна не е в приходната, а в разходната част, смята Чавдар Трифонов.

Според кандидата на реформаторите и патриотите основните обществено значими дейности като транспорт, сметосъбиране и сметоизвозване и ремонт на инфраструктурата трябва да са на подчинение на общинската администрация, за да се избегнат проблемите с обжалванията на обществените поръчки, високите цени и ограничените възможности за контрол.

Първо трябва да дадем на варненци качествени базови услуги, после цветя и фонтани, заявява канидатът на МК „Реформатори и патриоти – Решението за Варна“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.