Чавдар Трифонов: Общинско предприятие да кърпи кварталните дупки

На фона на няколко напълно асфалтирани булеварда, кварталните улици във Варна са в окаяно състояние от години, заяви кандидатът за кмет, издигнат от МК „Реформатори и патриоти – Решението за Варна“ Чавдар Трифонов. Според него решението на проблема е в създаването на общинско предприятие на подчинение на кмета, което да поеме малките ремонти, за които не се изискват големи обществени поръчки. Смисълът на това предприятие ще бъде да се реагира бързо на сигналите на гражданите и в оперативен порядък да се правят ремонтите, обяснява Трифонов.

Кандидатът на реформаторите и патриотите е категоричен, че общинска фирма трябва да поеме и сметосъбирането и сметоизвозването във Варна. Нека тя се състезава наравно с останалите за обществените поръчки, но едно общинско дружество би било гарант за по-ниски цени на услугата. Не може в град, в който има завод за преработка на боклука, цените да се движат нагоре, категоричен е Трифонов.

Общинското дружество може да бъде полезно и за събирането на сметта в местностите край Варна. В момента живеещите там плащат размер на такса смет, равен на най-скъпите варненски квартали, а в същото време имат контейнери само на 1-2 места и то на главни улици, припомня Трифонов.

Той ще настоява за ревизия на всички договори, сключени от общинската администрация, в това число и тези за сметосъбирането. Ако санкциите за общината при прекратяване са големи, ще се опитаме поне да подобрим условията по тях. Най-големият резерв на общинската хазна не е в приходната, а в разходната част, смята Чавдар Трифонов.

Според кандидата на реформаторите и патриотите основните обществено значими дейности като транспорт, сметосъбиране и сметоизвозване и ремонт на инфраструктурата трябва да са на подчинение на общинската администрация, за да се избегнат проблемите с обжалванията на обществените поръчки, високите цени и ограничените възможности за контрол.

Първо трябва да дадем на варненци качествени базови услуги, после цветя и фонтани, заявява канидатът на МК „Реформатори и патриоти – Решението за Варна“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини