Близо 200 страни се договориха за правилата за прилагане на Парижкото споразумение за климата

Сняг и поледици днес, в седем области е обявен жълт код

САЩ подкрепиха решението на ЕС за „Северен поток 2“ и санкциите срещу Русия

Инцидент в мина в Китай, седем загинали и трима ранени

Бащата на стрелеца от Страсбург признал, че синът му подкрепя ИДИЛ Роднините на Шериф Шекат са освободени от ареста

Какъв скъпоценен камък да носят зодиите?

България ще бъде страна на семейство от мъж и жена!

На 16 декември 2018 да почерпят

Пътят на Петър през огън и лед Авантюристът се готви да покрие „Тройната корона” през март

Червеното цвекло нормализира кръвното налягане Подходящи за консумация са и листата

Арестувани са четирима души, включително двама полицаи, за „обида на турското знаме и нация”

Млада жена бе блъсната на пешеходна пътека в центъра на столицата

ЕС призова Турция да се въздържа от всякакво едностранно действие в Сирия

Банско е № 1 и ще остане № 1, заяви Цветан Цветанов на официалното откриване на сезона в курорта

Спешна среща между Спас Русев и Славиша Стоянович

Чавдар Трифонов: Общинско предприятие да кърпи кварталните дупки

На фона на няколко напълно асфалтирани булеварда, кварталните улици във Варна са в окаяно състояние от години, заяви кандидатът за кмет, издигнат от МК „Реформатори и патриоти – Решението за Варна“ Чавдар Трифонов. Според него решението на проблема е в създаването на общинско предприятие на подчинение на кмета, което да поеме малките ремонти, за които не се изискват големи обществени поръчки. Смисълът на това предприятие ще бъде да се реагира бързо на сигналите на гражданите и в оперативен порядък да се правят ремонтите, обяснява Трифонов.

Кандидатът на реформаторите и патриотите е категоричен, че общинска фирма трябва да поеме и сметосъбирането и сметоизвозването във Варна. Нека тя се състезава наравно с останалите за обществените поръчки, но едно общинско дружество би било гарант за по-ниски цени на услугата. Не може в град, в който има завод за преработка на боклука, цените да се движат нагоре, категоричен е Трифонов.

Общинското дружество може да бъде полезно и за събирането на сметта в местностите край Варна. В момента живеещите там плащат размер на такса смет, равен на най-скъпите варненски квартали, а в същото време имат контейнери само на 1-2 места и то на главни улици, припомня Трифонов.

Той ще настоява за ревизия на всички договори, сключени от общинската администрация, в това число и тези за сметосъбирането. Ако санкциите за общината при прекратяване са големи, ще се опитаме поне да подобрим условията по тях. Най-големият резерв на общинската хазна не е в приходната, а в разходната част, смята Чавдар Трифонов.

Според кандидата на реформаторите и патриотите основните обществено значими дейности като транспорт, сметосъбиране и сметоизвозване и ремонт на инфраструктурата трябва да са на подчинение на общинската администрация, за да се избегнат проблемите с обжалванията на обществените поръчки, високите цени и ограничените възможности за контрол.

Първо трябва да дадем на варненци качествени базови услуги, после цветя и фонтани, заявява канидатът на МК „Реформатори и патриоти – Решението за Варна“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.