Дневен хороскоп на Алена за неделя, 23.02.2020

На 23 февруари 2020 да почерпят

Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Военнослужещи унищожиха невзривени боеприпаси, открити край Чепинци

Четирима получиха шанс за живот от родителите на изпаднал в мозъчна смърт студент отличник

Четирима пациенти получиха шанс за живот благодарение на родителите на перспективен млад мъж от Варна, изпаднал в мозъчна смърт.

Опечалените родители Светла и Николай Николови решават да дарят органите на 21-годишния Георги, за да могат други да живеят.

Бъдещето пред синът им е било повече от обещаващо. Георги завършва с отличие Математическата гимназия във Варна, след което заминава да учи бизнес науки в Лондон. На 26 септември е трябвало да пътува до столицата на Великобритания за да се запише за трети курс, но на 18 септември му прилошава, докато чака пред асансьора в дома си и припада. Оказва се, че е получил аневризма и въпреки спешната операция в Университетската болница във Варна Георги изпада в мозъчна смърт.

Решението да бъдат дарени органите е взето от съпрузите без колебания, стана ясно на съвместна пресконференция на родителите и медиците от варненската болница.

„Молим се за хората, които носят неговите органи, да бъдат здрави, защото това е нашата утеха. Знаем, че чрез тях ще живее и част от нашето дете“, каза Светла Николова.

„Това е млад човек с потенциал. Подобно на други пациенти, получили аневризма, той никога преди това не е имал каквито и да било оплаквания, които да подскажат, че има здравословен проблем“, обясни лекарят от УМБАЛ „Св. Марина“ д-р Валентин Маринчев. Той допълни, че решенията за даряване на органи по принцип се взимат изключително трудно от близките, но бе категоричен, че няма по-благороден жест от това да се съгласиш и да спасиш някой, когото не познаваш.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.