Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Борисов и Орбан поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

Четирима получиха шанс за живот от родителите на изпаднал в мозъчна смърт студент отличник

Четирима пациенти получиха шанс за живот благодарение на родителите на перспективен млад мъж от Варна, изпаднал в мозъчна смърт.

Опечалените родители Светла и Николай Николови решават да дарят органите на 21-годишния Георги, за да могат други да живеят.

Бъдещето пред синът им е било повече от обещаващо. Георги завършва с отличие Математическата гимназия във Варна, след което заминава да учи бизнес науки в Лондон. На 26 септември е трябвало да пътува до столицата на Великобритания за да се запише за трети курс, но на 18 септември му прилошава, докато чака пред асансьора в дома си и припада. Оказва се, че е получил аневризма и въпреки спешната операция в Университетската болница във Варна Георги изпада в мозъчна смърт.

Решението да бъдат дарени органите е взето от съпрузите без колебания, стана ясно на съвместна пресконференция на родителите и медиците от варненската болница.

“Молим се за хората, които носят неговите органи, да бъдат здрави, защото това е нашата утеха. Знаем, че чрез тях ще живее и част от нашето дете”, каза Светла Николова.

“Това е млад човек с потенциал. Подобно на други пациенти, получили аневризма, той никога преди това не е имал каквито и да било оплаквания, които да подскажат, че има здравословен проблем”, обясни лекарят от УМБАЛ “Св. Марина” д-р Валентин Маринчев. Той допълни, че решенията за даряване на органи по принцип се взимат изключително трудно от близките, но бе категоричен, че няма по-благороден жест от това да се съгласиш и да спасиш някой, когото не познаваш.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.