Сестрата на един от атентаторите в Анкара е писала писма до властите

Сестрата на един от двамата атентатори-самоубийци, които извършиха двойния атентат в Анкара, преди две години е изпратила писмо до Службата за връзки с обществеността на премиера и до канцеларията на президента в Турция, съобщава вестник "Хюриет", цитиран от БГНЕС.

Фатма Дюндар, сестра на, за първи път се обадила на полицията в град Адъяман в Югоизточна Турция на 9 септември 2013 г., след като двамата й братя заминали за Сирия. След това тя е написала писмо до Службата за връзки с обществеността на премиера, в което посочила, че съдбата на двамата й братя близнаци вече 15 дни е неизвестна.

Силите на реда съобщиха, че около сто семейства са в същата ситуация и никой не може да реши този проблем.

Фатма Дюндар изпратила по-късно и сигнал до президента, подчертавайки, че двамата й братя са били отведени в Сирия, за да водят джихад. Тя подчертала, че семейството очаква ангажираност от държавата по този въпрос, но нито силите на реда, нито прокуратурата са предприели някакви мерки.

Вестник "Радикал" пише, че 19 членове на така наречената група "Докумацалар" са били разследвани заради членството си в „Ал Кайда“, но след това разследването е било прекъснато. Създадена в град Адъяман, групата се свързва с „Ислямска държава”, към която вниманието бе насочено след атентатите в Суруч на 20 юли и нападението в Анкара.

Сред тези 19 души са били и извършителят на атентата в Суруч, Шейх Абдуррахман Алагоз, както и двамата братя Йомер Дениз Дюндар и Махмут Гази Дюндар. Според турските медии Йонуз Емре Алагоз, брат на нападателя от Суруч, е един от извършителите на нападението в Анкара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят