Дрон на МВР дебютира на “Левски“ - „Лудогорец“

Планира се дрон на МВР да направи дебют в родния спорт утре на дербито „Левски“ - „Лудогорец“. Записите и снимките ще помагат за разкриване на хулигани и насочване действията на полицията. Специално обучен служител ще управлява дрона, който е снабден с 12-мегапикселова камера. Апаратът лети до 6 км височина и със скорост до 60 км в час. Вече е направена проба на дрона, който ще бъде използван на „Герена“, ако времето позволява.

Засега не се предвиждат лоши атмосферни условия, което помага и в продажбата на билети. Останаха само няколкостотин места, и то след като допълнително бяха пуснати билети за сектор „Г“. Това означава, че на „Аспарухов“ ще има поне 15 000 зрители, което ще е рекорд за футболния сезон у нас.

Съдията Ивайло Стоянов носи късмет на „Лудогорец“. Шампионът има 8 победи, равенство и 2 загуби с арбитъра. Докато „Левски“ е с 11 успеха, 3 ремита и 7 поражения.

Говори се, че за втори път през сезона на „сините“ са обещани премии за отделен мач. За 2:1 срещу „Литекс“ футболистите получиха по 1000 лв., пак толкова се чакат за триумф срещу разградския тим.

По принцип премиите на „Герена“ през сезона се решават и получават след всяка четвъртина на първенството. И - според броя на заработените точки.

„Левски“ успя да картотекира Йордан Милиев за дербито. Централният защитник, който се завърна от македонския „Шкендия“, подписа в сряда.

Все още не е напълно възстановен Георги Костадинов, който се прибра с лека травма от националния отбор. Халфът е готов да стисне зъби и да играе, но въпросът е доколко ще бъде пълноценен.

В щаба обмислят вариант да се играе без типичен централен нападател, след като досега никой от тримата не е убедителен. При подобна схема Мигел Бедоя ще е фалшива деветка, а Владимир Гаджев - десетка. Засега това е само вариант, предстои да се вземе решение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ